Το πιο εμβληματικό ρολόι που έχει φορέσει ο James Bond

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Όταν οι παραγωγοί Άλμπερτ Μπρόκολι και Χάρι Σάλτσμαν ξεκίνησαν τα γυρίσματα της πρώτης ταινίας James Bond τον Ιανουάριο του 1962, δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι η σειρά των ταινιών James Bond θα συνεχιζόταν ακάθεκτη τον 21ο αιώνα. Κατά τον ίδιο τρόπο, ο Ίαν Φλέμινγκ, δημιουργός του χαρακτήρα του πράκτορα 007, δεν ήταν δυνατόν να πιστέψει ότι ο μυστικός του πράκτορας θα μεταβαλλόταν σε θρύλο του σινεμά.

Όσοι είναι αυτοί που έχουν παρακολουθήσει την πιο μακροχρόνια και επιτυχημένη κινηματογραφική σειρά ταινιών, σίγουρα γνωρίζουν ότι τρία είναι τα πράγματα που δεν λείπουν ποτέ από μια ταινία Bond: μια Aston Martin, ένα μαρτίνι και φυσικά ένα κομψό ρολόι.

Και μιλώντας για κομψά ρολόγια, το πιο εμβληματικό ρολόι που έχει εμφανιστεί στον καρπό του James Bond είναι το Rolex Submariner ref. 6538 που φόρεσε ο Σον Κόνερι για πρώτη φορά στην ταινία “Dr. No”. Το Submariner παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1953 και το σχέδιο του επηρέασε σχεδόν κάθε καταδυτικό ρολόι που κυκλοφόρησε μετέπειτα. Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι οπαδοί του Bond, εκτός από το “Dr. No”, ο Κόνερι φορούσε το ρολόι στο “From Russia with Love”, “Goldfinger” και “Thunderball”.

Το Rolex Submariner είναι αναμφισβήτητα το πιο εμβληματικό καταδυτικό ρολόι στον κόσμο και δεν πρέπει να λείπει από καμια σοβαρή συλλογή ρολογιών. Σίγουρα σε αυτό το στάτους του ρολογιού βοήθησε και το γεγονός ότι φορέθηκέ από το James Bond, ωστόσο το ρολόι από μόνο του, και μάλιστα η συγκεκριμένη αναφορά, έχει μια σειρά από ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που το καθιστούν συλλεκτικό.

Για παράδειγμα η μεγάλη, βιδωτή κορώνα (η οποία κέρδισε στο ρολόι το ψευδώνυμό “Big Crown”) και η έλλειψη προστατευτικών στην στεφάνη είναι κάτι που αναζητούν οι συλλέκτες. Υπάρχει επίσης το μικρό κόκκινο τρίγωνο στην κορυφή της στεφάνης, και, είτε το πιστεύετε είτε όχι, η έλλειψη του παράθυρου της ημερομηνίας είναι ένα χαρακτηριστικό που είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί σε μια σύγχρονη εναλλακτική λύση.

Αυτό που έχει μαγάλο ενδιαφέρον σχετικά με το Rolex Submariner του Κόνερι, είναι ότι υπάρχουν φήμες που λένε ότι εκείνη την εποχή η Rolex δεν ήταν ο τύπος της εταιρείας που πλήρωνε για τοποθέτηση προϊόντων και ορισμένοι μάλιστα εικάζουν ότι το ρολόι που φαίνεται στην θρυλική σκηνή στο “Goldfinger” ήταν στην πραγματικότητα ένα από τα προσωπικά αντικείμενα του Κόνερι (άλλοι, ωστόσο, ισχυρίζονται ότι το δανείστηκε από έναν παραγωγό). Είτε έτσι, είτε αλλιώς, το ρολόι έγινε συνώνυμο με τον James Bond του Κόνερι και οι οπαδοί σήμερα εξακολουθούν να αναφέρονται στις εκδόσεις 6538 ως James Bond Submariners.

Όπως o αείμνηστος Σον Κόνερι παραμένει ο πιο εμβληματικός James Bond, έτσι και το Submariner παραμένει το πιο εμβληματικό μοντέλο της Rolex.


Διαβάστε επίσης: Καλό ταξίδι, Πράκτορα 007

Share.

Comments are closed.