Ο τελευταίος αυτόματος χρονογράφος της TAG Heuer με θέμα τους αγώνες αυτοκινήτων, είναι τόσο για τους λάτρεις της μάρκας όσο και των αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Η σύνδεση μεταξύ της TAG Heuer (γνωστή παλαιότερα ως «Heuer» πριν από την εξαγορά της από την TAG το 1985) και των αγώνων αυτοκινήτων δεν χρειάζεται να αποδειχθεί πια… Από την δημιουργία οργάνων ταμπλό στον χρονογράφο Carrera, το διάσημο Heuer Monaco που έγινε ευρέως γνωστό από τον μοναδικό Steve McQueen, ακολουθούμενη από μια σειρά F1 ρολογιών εμπνευσμένα από σπορ αυτοκίνητα, για να καταλήξουμε στην τρέχουσα χορηγία της μάρκας στην ομάδα Red Bull F1, οι αγώνες αυτοκινήτων έκαναν τη μάρκα αυτό που είναι σήμερα. Και για την τελευταία έκδοση του θρυλικού Carrera, τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν. Γνωρίστε το νέο TAG Heuer Carrera Indy 500 Special Edition.

Το Indy 500

Η TAG Heuer είναι ο επίσημος χρονομετρητής του Indianapolis 500 από το 2004. Ο ετήσιος αγώνας είναι ένας από τους παλαιότερους στον κόσμο με την εναρκτήρια εκδήλωση να πραγματοποιείται το 1911. Περίπου 300.000 θεατές παρακολουθούν ζωντανά τον αγώνα και θεωρείται η μεγαλύτερη συγκέντρωση για ένα σπορ event.

Το Indy 500 είναι μέρος του Triple Crown of Motorsport, που αποτελείται από τρεις από τις πιο διάσημες κούρσες στον κόσμο – το Indy 500, το Grand Prix του Μονακό και τις 24 ώρες του Le Mans. Ο Βρετανός δρομέας Graham Hill είναι ο μόνος οδηγός που έχει κερδίσει ποτέ το Triple Crown. Το νέο ρολόι κάνει το ντεμπούτο του περίπου ένα μήνα πριν από την 103η κούρσα Indy 500 στις 26 Μαΐου 2019 και η φετινή έκδοση θα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως.

Η TAG Heuer μόλις κυκλοφόρησε έναν αυτόματο χρονογράφο ειδικής έκδοσης για να τιμήσει αυτόν τον θρυλικό αγώνα, οπότε ας δούμε πιο προσεκτικά το TAG Heuer Carrera Indy 500 Special Edition και το νεύμα του στην ιστορία των αγώνων.

Αυτό το τελευταίο αναμνηστικό κομμάτι είναι ένας αισθητικά τροποποιημένος αυτόματος χρονογράφος Carrera Caliber 16 Day-Date με σχεδιαστικά στοιχεία από το Indy 500. Η κάσα των 41mm από γυαλισμένο ανοξείδωτο ατσάλι 316L, διαθέτει ένα μαύρο κεραμικό στην στεφάνη με ταχυμετρική κλιμακα, ενώ το INDY 500 να είναι τυπωμένο με κόκκινο χρώμα στο 1. Το καντράν καλύπτεται απο κρύσταλλο ζαφειριού με διπλή αντιανακλαστική επικάλυψη και στο πίσω μέρος της κάσας είναι χαραγμένο το χαρακτηριστικό λογότυπο του Indy 500, η ημερομηνία 26 Μαΐου 2019 (ημερομηνία κούρσας) και το 103 (ο τελευταίος αριθμός της κούρσας). Η κορώνα παραμένει αμετάβλητη (από το πρότυπο μοντέλο) και το ρολόι έχει αντοχή στο νερό στα 100 μέτρα.

Το μάυρο καντράν απο οπαλίνα, διαθέτει το λογότυπο του Indianapolis Motor Speedway στην θέση 6, ενώ το παραθυρο της ημερομηνίας βρίσκεται στην θέση 3, με το CARRERA τυπωμένο στο πάνω μέρος και το CALIBER 16 κάτω από το λογότυπο της TAG Heuer στα αριστερά του παραθύρου.

Το ρολόι διαθέτει έναν αυτόματο μηχανισμό Caliber 16, βασισμένο στον ETA 7750, λειτουργεί σε συχνότητα 4Hz (28.800 ταλαντώσεις/ώρα) και προσφέρει 42 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Ο μαύρος διάτρητος ιμάντας του ρολογιού παραμένει αμετάβλητος, και είναι από δέρμα μοσχαριού με κόκκινη ραφή. Συμπληρώνει όμορφα το καντράν και πραγματικά ολοκληρώνει το αγωνιστικό σκηνικό.

Το TAG Heuer Carrera Indy 500 Special Edition διατίθεται για 4.350 ευρώ (λίγο περισσότερο από το κλασικό μοντέλο στα 4.200 ευρώ) και θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως.

Περισσότερες πληροφορίες για την TAG Heuer εδώ.