Εδώ και αρκετά χρόνια η Tudor έχει αποκτήσει το δικό της φανατικό κοινό, και αν και τα ρολόγια της δεν κουβαλάνε το βάρος της κληρονομιάς των Rolex (αδελφική εταιρεία της Tudor), ούτε φυσικά έχουν την ίδια τιμή, διαθέτουν εξαιρετική κατασκευή, μοναδικό σχεδιασμό και πολύ ενδιαφέροντες μηχανισμούς.

Τα τελευταία δύο χρόνια ο οίκος έχει κυκλοφορήσει πανέμορφα μοντέλα, πολλά από τα οποία αποτελούν σοβαρή επένδυση για τους λάτρεις της ωρολογοποιίας, όπως το Black Bay Fifty-Eight (Ref. 79030) για παράδειγμα, το οποίο ήταν ένα από τα πιο περιζήτητα ρολόγια για το 2020 και έχει βρεθεί πρώτο στην λίστα των πιο δημοφιλών ρολογιών της Tudor στο Chrono24.

Ενώ έχουμε δει ήδη όλα τα μοντέλα που παρουσίασε ο οίκος για το 2021 στην έκθεση Watches & Wonders, πριν λίγες μέρες είχαμε την χαρά να δούμε ακόμα ένα πολύ ιδιαίτερο μοντέλο, το οποίο φόρεσε σε μια ανάρτηση του στο Instagram ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, που είναι και πρεσβευτής της μάρκας.

Ο λόγος για το Black Bay Ceramic (Ref. 79210CU), το οποίο δεν είναι το πρώτο Tudor που διαθέτει μια κεραμική κάσα – στην πραγματικότητα είναι η πέμπτη φορά που το κεραμικό εμφανίζεται σε ένα ρολόι της μάρκας – αλλά το πρώτο Tudor με πιστοποίηση METAS. Τι σημαίνει λοιπόν η πιστοποίηση METAS; Αρκετά, στην πραγματικότητα, δεδομένου ότι σε ολόκληρη την Ελβετική Ωρολογοποιία, η πιστοποίηση «χρονομέτρου» από το Επίσημο Ελβετικό Ινστιτούτο Ελέγχου Χρονομέτρων COSC είναι το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα, όπως φαίνεται όμως για την Τudor αυτό δεν ήταν αρκετό.

Το ρολόι υποβλήθηκε σε 8 δοκιμασίες Master Chronometer μέσα σε χρονικό διάστημα 10 ημερών. Σε αυτές περιλαμβάνονται η αντοχή μέσα στο νερό, στις διαφορές θερμοκρασίας και στην έκθεση σε μαγνητικά πεδία 15.000 gauss. Τα κριτήρια ακριβείας (0/+5 δευτερόλεπτα ανά ημέρα δοκιμασμένα σε 6 θέσεις, ανάλογα με την κατηγορία) αποδεικνύουν ότι το ρολόι λειτουργεί με κορυφαία ακρίβεια.

Η πιστοποίηση METAS δημιουργήθηκε από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Μετρολογίας σε συνεργασία με την OMEGA το 2015, και αποτελεί σύμβολο στον τομέα της μέτρησης ακριβείας στην Ελβετία. Πριν από την κυκλοφορία του Tudor Black Bay Ceramic, μόνο τα ρολόγια της OMEGA διέθεταν αυτή την πιστοποίηση.

Το νέο ρολόι διαθέτει τον ολοκαίνουργιο μηχανισμό MT5602-1U, ο οποίος έχει το ίδιο μαύρο φινίρισμα και προσφέρει απόθεμα ισχύος 70 ωρών. Όσον αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, διαθέτει μαύρη ματ κεραμική κάσα με διάμετρο 41mm που είναι ανθεκτική στο νερό έως 200 μέτρα, περιστρεφόμενη στεφάνη από ατσάλι 316L με μαύρο PVD και κλιμακα 60 λεπτών, μαύρο καντράν με την επιγραφή Black Bay, βιδωτή κορώνα και κρύσταλλο από ζαφείρι στο μπροστινό και στο πίσω μέρος της κάσας.

Το νέο Tudor Black Bay Ceramic συνοδεύεται με εγγύηση 5 ετών, φοριέται με έναν ιμάντα από δέρμα ή καουτσούκ, ο οποίος διαθέτει πτυσσόμενο κούμπωμα, και είναι διαθέσιμο στην τιμή των 4.590 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της Tudor εδώ.


Διαβάστε επίσης: Τα νέα ρολόγια της Tudor για το 2021 δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο!