Η διάσημη ιστοσελίδα HODINKEE συνεργάστηκε με την TAG Heuer για να επαναφέρει τον δεύτερης γενιάς Carrera Dato ref. 3147N, έναν αγαπημένο χρονογράφο της μάρκας από την δεκαετία του 1960, ο οποίος διέθετε έναν πρωτοποριακό σχεδιασμό στο καντράν.

Ο λόγος για το TAG Heuer Carrera Dato Limited Edition for HODINKEE, το οποίο είναι μια περιορισμένη 250 τεμαχίων και προσφέρθηκε μέσω του HODINKEE Shop σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με αναφορές, τα μισά τεμάχια που διατέθηκαν προς πώληση στην τιμή των 7.250 δολαρίων από την ιστοσελίδα, εξαντλήθηκαν μέσα σε περίπου 10 λεπτά, αποφέροντας συνολικά 906.250 δολάρια.

Τα υπόλοιπα τεμάχια που διατέθηκαν μέσω της ιστοσελίδας της TAG Heuer στην Αμερική και την Ιαπωνία, εξαντλήθηκαν επίσης, και αυτή την στιγμή όποιος θέλει να αποκτήσει το ρολόι μπορεί να μπει σε λίστα αναμονής.

Το εν λόγω ρολόι είναι μία ανανεωμένη έκδοση του χρονογράφου του Jack Heuer από την δεακετία του ’60, και διαθέτει μια vintage “glassbox” κάσα με διάμετρο 39 mm, η οποία φιλοξενεί στο εσωτερικό της τον premium in-house μηχανισμό Calibre Heuer 02 που αναπτύχθηκε την δεκαετία του 2010 από την μάρκα, με στόχο να συνδυάζει όλες τις τεχνικές προδιαγραφές που μπορεί να επιθυμεί κάποιος σε έναν χρονογράφο του 21ου αιώνα.

Για να αναδημιουργήσει την διάταξη που είχε στο καντράν το πρωτότυπο, η TAG Heuer άλλαξε την τυπική διάταξη του Calibre Heuer 02 και ανέπτυξε έναν ολοκαίνουργιο δίσκο ημερομηνίας με μια ανανεωμένη γραμματοσειρά. Όσον αφορά τις λειτουργίες, ο μηχανισμός χτυπά με συχνότητα 28.800 δονήσεις/ώρα και προσφέρει ένα εντυπωσιακό απόθεμα ισχύος 80 ωρών.

Το ρολόι διαθέτει μαύρο καντράν με το vintage λογότυπο της Heuer, ένα υπόκαντράν 30 λεπτών αντί για το αρχικό των 45 λεπτών στην θέση 3, το παράθυρο τησ ημερομηνίας στην θέση 9 και επίστρωση Super-LumiNova στους δείκτες και τις ενδείξεις.

Το TAG Heuer Carrera Dato Limited Edition συνοδεύεται από ένα μαύρο δερμάτινο λουράκι με πτυσσόμενο κούμπωμα που φέρει την υπογραφή της Heuer.


Διαβάστε επίσης: Ο διάσημος συλλέκτης Τζον Μάγιερ σχεδίασε ένα G-Shock που θα γίνει sold-out!