Πρόσφατα ο οίκος ωρολογοποιίας Blancpain κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του καταδυτικού μοντέλου Bathyscaphe, το οποίο διαθέτει ένα εντυπωσιακό πράσινο καντράν και πράσινη κεραμική στεφάνη. Πρόκειται για μια περιορισμένη έκδοση 50 τεμαχίων και 1.000 δολάρια από την πώληση κάθε ρολογιού θα δοθούν στην Mokarran Protection Society, μια μη κερδοσκοπική εταιρεία η οποία έχει δεσμευτεί να προστατεύσει τους σφυροκέφαλους καρχαρίες στην Γαλλική Πολυνησία.

Το νέο Bathyscaphe Limited Edition Mokarran διαθέτει μια μαύρη κεραμική κάσα με διάμετρο 43,6 mm και πάχος 13,83 mm, λιτή σχεδίαση στο καντράν (δεν περιλαμβάνει ημερομηνία), δείκτες και ενδείξεις με επικάλυψη Super-LumiNova, ενώ στο εσωτερικό του χτυπά ο αυτόματος μηχανισμός caliber 1318, στον ρότορα του οποίου είναι σχεδιασμένος ένας σφυροκέφαλος καρχαρίας.

Ο μηχανισμός, ο οποίος είναι ορατός από το πίσω μέρος της κάσας, είναι μια παραλλαγή του μηχανισμού 1315 που έχουμε δει σε προηγούμενα μοντέλα Bathyscaphe, χτυπά στα 4 Hz και προσφέρει απόθεμα ισχύος 120 ώρες. Τέλος, το ρολόι συνοδεύεται από ένα μαύρο λουράκι από νάιλον, που σε συνδυασμό με το πράσινο καντράν, δίνει μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο Mokarran.

Όσοι αποκτήσουν το ρολόι θα λάβουν μια πιστοποίηση για την δωρεά στην Mokarran Protection Society, μια υποβρύχια φωτογραφία από μια πρόσφατη ερευνητική αποστολή για τη μελέτη των σφυροκέφαλων και έναν κωδικό που προσφέρει πρόσβαση στο Blancpain Ocean Commitment που βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Blancpain εδώ.

Το Bathyscaphe Mokarran Limited Edition κοστίζει 15.500 δολάρια και πωλείται αποκλειστικά στις μπουτίκ της Blancpain στην Νέα Υόρκη και το Λας Βέγκας.

Διαβάστε επίσης: Η Panerai μόλις κυκλοφόρησε ένα πανέμορφο ρολόι σε πολύ προσιτή τιμή