Ένα πολύ σπάνιο Rolex Cosmograph Daytona Paul Newman “John Player Special” πωλήθηκε για το εντυπωσιακό ποσό των 1.215.000 λιρών (1.350.255,05 ευρώ) σε δημοπρασία μέσω του οίκου Sotheby’s. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις του οίκου, το ρολόι αναμενόταν να κοστίσει 320.000 – 650.000 λίρες, ωστόσο έσπασε το ρεκόρ για το ακριβότερο ρολόι που πωλήθηκε ποτέ σε μια δημοπρασία στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και το ρεκόρ του Sotheby’s για το πιο ακριβό ρολόι που πωλήθηκε ποτέ σε μια διαδικτυακή δημοπρασία.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό ρολόι, το οποίο πολλοί έχουν χαρακτηρίσει και “ιερό δισκοπότηρο” της ωρολογοποιίας, καθώς τα περισσότερα μοντέλα με αναφορά 6264, κατασκευάστηκαν από ανοξείδωτο χάλυβα, και ελάχιστα από χρυσό 18Κ – σύμφωνα με τον οίκο μόνο 10 τέτοια έχουν δημιουργηθεί, και μόνο μερικά από αυτά φέρουν το καντράν Paul Newman.

Sotheby’s

Η χρυσή κάσα και το χρυσό μπρασελέ σε συνδυασμό με το μαύρο καντράν, είναι ο λόγος που το συγκεκριμένο ρολόι πήρε το προσωνύμιο “John Player Special”, καθώς ο ίδιος συνδυασμός χρωμάτων υπήρχε στην Lotus Formula 1 John Player Special της δεκαετίας του ’70, η οποία είχε μαύρο χρώμα και ένα χρυσό λογότυπο “John Player Special”.

Sotheby’s

Το ρολόι διαθέτει κάσα με διάμετρο 37mm, το εμβληματικό καντράν Paul Newman και στο εσωτερικό του χτυπά ο calibre 727. Σύμφωνα με τον οίκο, τέτοια ρολόγια είναι συνήθως οι μικροί θησαυροί που μπορεί να περιλαμβάνει μια ιδιωτική συλλογή, και δεν υπάρχει λάτρης των vintage ρολογιών που δεν θα ήθελε να το αποκτήσει.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του οίκου Sotheby’s εδώ.

Διαβάστε επίσης: 8 από τα πιο διάσημα Rolex Daytona που έχουν κυκλοφορήσει