Αν και το μπλε είναι το χρώμα που κυριάρχησε στις φετινές συλλογές αρκετών οίκων ωρολογοποιίας (δίπλα στα διαχρονικά μαύρο και λευκό), δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το πράσινο συνεχίζει να είναι ακόμα ένας “δυνατός παίκτης” και χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα σε πέντε μοντέλα Royal Oak του οίκου Audemars Piguet.

Ο οίκος, ο οποίος παρουσίασε πριν λίγες μέρες την συλλογή ρολογιών του για το 2021, έκανε πολλούς οπαδούς του πράσινου καντράν στα ρολόγια να χαρούν, καθώς τα παρακάτω μοντέλα, εκτός από εντυπωσιακά, είναι όλα εντελώς διαδορετικά μεταξύ τους.

Το πρώτο και πιο ξεχωριστό μοντέλο, είναι το Royal Oak “Jumbo” Extra-Thin (Ref. 15202PT), το οποίο διαθέτει κάσα 39 mm από πλατίνα και ένα εντυπωσιακό sunray καντράν σε πράσινο χρώμα. Στο εσωτερικό του φιλοξενεί τον in-house calibre 2121, έναν αυτόματο μηχανισμό που προσφέρει 40 ώρες απόθεμα ισχύος και είναι ορατός από το πίσω μέρος της κάσας.

Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο ρολόι, το οποίο είναι μια περιορισμένη έκδοση 100 τεμαχίων και θα διατίθεται αποκλειστικά μέσω των AP Houses στην τιμή των 105.400 δολαρίων.

Το δεύτερο μοντέλο της συλλογής του οίκου για το 2021 είναι το Royal Oak Selfwinding Chronograph, το οποίο διαθέτει κάσα με διάμετρο 41 mm από κίτρινο χρυσό 18 καρατίων και ένα πράσινο καντράν με το κλασικό μοτίβο “Grande Tapisserie”. Στο εσωτερικό του φιλοξενεί τον calibre 2385, ένα αυτόματο μηχανισμό που χτυπά με συχνότητα 3 Hz και προσφέρει απόθεμα ισχύος 40 ώρες.

Το ρολόι συνοδεύεται από χρυσό μπρασελέ 18 καρατίων, αλλά και από δύο επιπλέον ιμάντες από δέρμα και καουτσούκ σε πράσινο χρώμα. Είναι μια περιορισμένη έκδοση 125 τεμαχίων.

Τα υπόλοιπα μοντέλα είναι παραλλαγές του Audemars Piguet Royal Oak Selfwinding Tourbillon. Το πρώτο διαθέτει κάσα από ροζ χρυσό και τα άλλα δύο κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, όλα με διάμετρο 41 mm. Το ένα από τα δύο μοντέλα ατσάλινα μοντέλα διαθέτει 32 σμαράγδια στην οκταγωνη στεφάνη.

Και τα τρία μοντέλα διαθέτουν πράσινο καντράν με το μοτίβο “Evolutive Tapisserie” και ορατό το tourbillon στην θέση 6. Στο εσωτερικό τους φιλοξενούν τον calibre 2950, έναν αυτόματο in-house μηχανισμό, ο οποίος προσφέρει 65 ώρες απόθεμα ισχύος.

Πρόκειται επίσης για περιορισμένες εκδόσεις, με το ροζ χρυσό μοντέλο να περιορίζεται σε 10 τεμάχια, το ατσάλινο σε 50 και το ατσάλινο με τα σμαράγδια στην στεφάνη σε 15.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της Audemars Piguet εδώ


Διαβάστε επίσης: Το νέο ρολόι της Blancpain υπόσχεται να μην σας “σκοτώσει”!