Το 2015 ο οίκος Patek Philippe κυκλοφόρησε το Calatrava Pilot Travel Time 5524G, ένα μοντέλο που δεν είχε καμία σχέση με τα υπόλοιπα κλασικά μοντέλα της συλλογής Calatrava, καθώς είχε έναν εξαιρετικά ασυνήθιστο σχεδιασμό, με μια μεγάλη σπορ κάσα, ένα ματ καντράν και λευκούς δείκτες και ενδείξεις. Tώρα ο οίκος αποφάσισε να προσθέσει ακόμα ένα ρολόι στην συλλογή Calatrava, το οποίο ονομάζεται Patek Philippe Calatrava Pilot Travel Time 7234G-001 και παίρνει έμπνευση από τα pilot ρολόγια του οίκου από την δεκαετίας του 1930.

Το ρολόι διαθέτει μια κάσα από λευκό χρυσό με διάμετρο 37,5mm για να ταιριάζει στους καρπούς των γυναικών και των ανδρών. Αν και για ένα τέτοιο σπορ ρολόι το ανοξείδωτο ατσάλι θα ήταν καταλληλότερο υλικό, ο λευκός χρυσός είναι σίγουρα καλύτερη επιλογή όσον αφορά το χρώμα, καθώς είναι πιο διακριτικός και πιο απλός από τον ροζ χρυσό.

Η κομψή στρογγυλή κάσα διαθέτει βουρτσισμένες επιφάνειες και μια επίπεδη, ελαφρώς λοξή στεφάνη. Το μπλε λακαρισμένο καντράν του ρολογιού παίρνει έμπνευση από τα pilot ρολόγια και είναι ευανάγνωστο ακόμα και στο σκοτάδι, χάρη στους μεγάλους λευκούς αραβικούς αριθμούς και τους δείκτες, πoυ διαθέτουν επίστρωση Super-LumiNova. Το καντράν ολοκληρώνεται με την ένδειξη της ημερομηνίας στην θέση 6 και δύο κυκλικά ανοίγματα, που αποτελούν ενδείξεις της μέρας και της νύχτας, τόσο στην τοπική ώρα, όσο και στην δεύτερη ζώνη ώρας.

Στο εσωτερικό του ρολογιού υπάρχει ο αυτόματος μηχανισμός 324 S C FUS του οίκου, ο οποίος χτυπά στα 4Hz, αποτελείται από 294 μέρη, διαθέτει το σύστημα Travel Time για την εμφάνιση της δεύτερης ζώνης ώρας και προσφέρει έως και 40 ώρες απόθεμα ισχύος.

Το Patek Philippe Calatrava Pilot Travel Time 7234G-001 συνοδεύεται από έναν μπλε και έναν καφέ δερμάτινο ιμάντα και είναι διαθέσιμο αυτή την στιγμή στην ιστοσελίδα του οίκου για 42.180 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε επίσης: Ένα πανέμορφο ρετρό ρολόι από την Timex και τον Todd Snyder σε απίστευτη τιμή!