Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μονογράμματα του οίκου Louis Vuitton είναι το Damier, το οποίο δημιουργήθηκε από τον ίδιο τον Louis Vuitton το 1888 και ενσωματώθηκε στις γνωστές βαλίτσες-μπαούλα και σε άλλα αντικείμενα που παρήγαγε ο Γαλλικός οίκος εκείνη την εποχή.

132 χρόνια αργότερα, το Damier συνεχίζει να χρησιμοποιείται από τον οίκο και μπορεί να το δει κανείς σε ενδύματα, υποδήματα, αξεσουάρ και τώρα σε ρολόγια. Παίρνοντας έμπνευση από την μεγάλη ιστορία του μονογράμματος, ο οίκος Louis Vuitton κυκλοφόρησε πρόσφατα μια νέα εκδοχή του εμβληματικού ρολογιού Tambour, το οποίο ονομάζεται Tambour Damier Graphite Race.

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ρολόγια του οίκου, τα οποία είχαν συνήθως μινιμαλιστικό σχεδιασμό, το νέο ρολόι έχει μια σπορ και μοντέρνα εμφάνιση, χάρη στον καλλιτεχνικό διευθυντή Virgil Abloh, o οποίος έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να δώσει μια νέα πνοή στον Γαλλικό οίκο.

Το ρολόι διαθέτει μια κάσα από ατσάλι με επίστρωση PVD, κρύσταλλο από ζαφείρι και έναν συνδυασμό μαύρων και γκρι τόνων Damier στο καντράν. Η υπογραφή του Abloh είναι το έντονο πράσινο χρώμα, το οποίο υπάρχει στο μαύρο λουράκι από καουτσούκ, στην κορώνα, στον δείκτη των δευτερολέπτων και στο καντράν με την μορφή του γράμματος “V” του οίκου.

Louis Vuitton

Το Louis Vuitton Tambour Damier Graphite Race διατίθεται ως time-only μοντέλο με διάμετρο 41,5 mm ή ως χρονογράφος με διάμετρο 46 mm. Και οι δύο εκδόσεις είναι αδιαβροχες στα 100 μέτρα και τροφοδοτούνται από έναν αυτόματο μηχανισμό που κατασκευάστηκε στο La Fabrique du Temps Louis Vuitton. Το απλό μοντέλο κοστίζει 5.750 δολάρια, ενώ ο χρονογράφος 8.350 δολάρια.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του οίκου εδώ.


Διαβάστε επίσης: Δείτε το ρολόι που φορούσε ο Τζο Μπάιντεν όταν κέρδισε τις εκλογές στις Η.Π.Α.