Η Tudor είναι ο αδελφικός οίκος ωρολογοποιίας της Rolex και προσφέρει ρολόγια που φέρουν το DNA του αριστοκρατικού οίκου χωρίς ωστόσο να έχουν μια τιμή που προκαλεί εμφράγματα. Αυτό δεν σημαίνει σε καμια περίπτωση ότι ένα Tudor είναι κακό ρολόι, απλώς είναι πιο προσβάσιμο από ένα Rolex και κατά τη γνώμη μας φαίνεται εξίσου καλό.

Ένα υπέροχο μοντέλο του οίκου φόρεσε πρόσφατα ο πρώην άσσος του ποδοσφαίρου Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος είναι μάλιστα και ένας από τους πρεσβευτές της μάρκας. Πρόκειται για το Tudor Black Bay P01, το οποίο διαθέτει μια ασυνήθιστη εμφάνιση και ήταν ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ρολόγια στην Baselworld 2019.

© NurPhoto / Getty Images / Ideal Image

Το μοντέλο είναι εμπνευσμένο από ένα πρωτότυπο της δεκαετίας του 1960 (P01 σημαίνει Prototype 1), το οποίο είχε κατασκευάσει η Tudor για το Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α και διέθετε έναν μηχανισμό που μπορούσε να κρατήσει σταθερή την στεφάνη. Δυστυχώς το ρολόι απορρίφθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό και έγινε μια υποσημείωση στην ιστορία της Tudor.

Ευτυχώς το 2019 η Tudor αποφάσισε να επαναφέρει το μοντέλο στην διεθνή έκθεση ωρολογοποιίας Baselworld. Το ρολόι διαθέτει μια κάσα 42 mm, η οποία έχει αντοχή στο νερό στα 200 μέτρα, και τροφοδοτείται από την in-house αυτόματη κίνηση MT5612 με πιστοποίηση χρονομέτρου ακριβείας COSC, προσφέρωντας μια αυτονομία 70 ωρών. Διατίθεται με λουράκι από δέρμα ή καουτσούκ.

Όπως και πολλά άλλα ρολόγια που κατασκευάστηκαν κάποτε για επαγγελματικούς σκοπούς, το Black Bay P01 χρησιμοποιείται πλέον κυρίως για έναν σκοπό: να κάνει τους όμορφους τύπους σαν τον Μπέκαμ να δείχνουν εξαιρετικοί.


Διαβάστε επίσης: Ο Κανιε Γουέστ φόρεσε ένα από τα καλύτερα Rolex που έχουν κατασκευαστεί