Η Vario κυκλοφόρησε 6 προσιτά ρολόγια με έμπνευση τον ‘Α Παγκόσμιο Πόλεμο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Vario είναι μια μικρή εταιρεία ωρολογοποιίας με έδρα την Σιγκαπούρη, η οποία κυκλοφόρησε δύο ενδιαφέρουσες συλλογές – την Retro Eclipse και την Empire Automatic – το 2017, μέσω μιας πλατφόρμας Crowdfunding. Τώρα, η μάρκα επέστρεψε με μια τρίτη συλλογή, η οποία παίρνει έμπνευση από τα ρολόγια χειρός που φορούσαν οι άντρες στα λασπωμένα χαρακώματα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Παρολό που τα ρολόγια χειρός υπήρχαν πριν από την έναρξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, οι άντρες στην μάχη αντιμετώπισαν ένα νέο πρόβλημα, καθώς μέσα στο πεδίο μάχης, όπου ο χρόνος ήταν ζωτικής σημασίας για τον συγχρονισμό των επιθέσεων, τα ρολόγια τσέπης ήταν δύσχρηστα. Λόγω αυτής της δυσκολίας, ειδικά σε ένα περιβάλλον όπου ένα δευτερόλεπτο μπορούσε να σου κοστίσει την ζωή, ήταν σαφές ότι χρειαζόταν μια εναλλακτική λύση. Έτσι, το σύγχρονο ρολόι χειρός γεννήθηκε.

Μέχρι εκείνο το σημείο, τα ρολόγια χειρός ήταν γυναικεία αξεσουάρ, αλλά οι στρατιωτικοί πήραν το σχέδιο και το αναβάθμισαν, προσθέτοντας πιο ανθεκτικά υλικά και χρήσιμα χαρακτηριστικά για να δημιουργήσουν το μοντέρνο σχεδιασμό που έχουν σήμερα. Προς το τέλος του πολέμου, τα ρολόγια είχαν γίνει σύμβολο θάρρους και γενναιότητας, με αποτέλεσμα να ανοίξουν μια νέα αγορά στην μεταπολεμική εποχή. Η Vario αποτίει φόρο τιμής σε εκείνη την εποχή με την συλλογή WW1 Trench Watch, η οποία περιλαμβάνει έξι μοντέλα.

Τα νέα ρολόγια διαθέτουν μια κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι (316L) με διάμετρο 37mm, η οποία είναι αδιάβροχη στα 100 μετρα, βουρτσισμένη στεφάνη, κρύσταλλο από ζαφείρι, κοχλιωτή στεφάνη στις 4 η ώρα και καντράν από σμάλτο τελευταίας τεχνολογίας. Τα καντράν είναι διαθέσιμα σε έξι διαφορετικούς χρωματισμούς και όλα διαθέτουν μεγάλους αραβικούς αριθμούς με επίστρωση Super-LumiNova C3 και ένα δευτερεύον δευτερεύον καντράν στην θέση 6.

Στο εσωτερικό των ρολογιών χτυπά ο αυτόματος μηχανισμός Miyota 82S5, ο οποίος έχει 21 κοσμήματα, χτυπάει στα 3Hz και προσφέρει 42 ώρες απόθεμα ισχύος. Τα ρολόγια συνοδεύονται από διάφορους δερμάτινους ιμάντες στρατιωτικού τύπου και το πίσω μέρος της κάσας τους διαθέτει διάφορες χαράξεις, ωστόσο κάθε πελάτης μπορεί να πάρει ένα ρολόι χωρίς χάραξη αν το επιθυμεί.

Οι τιμές λιανικής των μοντέλων της συλλογής Vario WW1 Trench Watch θα ξεκινούν από 340 δολάρια, ωστόσο θα έχουν έκπτωση περίπου 30% κατά τη διάρκεια της καμπάνιας Kickstarter, η οποία ξεκίνησε στις 11 Νοεμβρίου 2020. Τα ρολόγια αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον Φεβρουάριο του 2021 και θα διαθέτουν εγγύηση ενός έτους. Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της Vario εδώ.


Διαβάστε επίσης: Ένα στιβαρό ρολόι από την Victorinox που μπορεί να επιβιώσει ακόμα και στους 1.260 °C!

Share.

Comments are closed.