Η Seiko θεωρείται από πολλούς μια από τις κορυφαίες εταιρείες στην κατασκευή καταδυτικών ρολογιών και βοήθηκε αρκετά στην διαμόρφωση του καταδυτικού ρολογιού όπως το γνωρίζουμε σήμερα. Το 1965 κυκλοφόρησε το πρώτο της επαγγελματικό καταδυτικό ρολόι, το οποίο ονομαζόταν 62MAS και ήταν μια τεράστια έκπληξη για τον κόσμο της ωρολογοποιίας.

Φέτος η Seiko αποφάσισε να γιορτάσει τα 55 χρόνια των καταδυτικών ρολογιών της σειράς Prospex, και τον Μάρτιο κυκλοφόρησε τρία νέα καταδυτικά ρολόγια υψηλών προδιαγραφών, που ήταν ενημερωμένες εκδόσεις τριών vintage μοντέλων – SLA037, 039 και 041. Τώρα, η μάρκα αποφάσισε να προσθέσει δύο ακόμα μοντέλα στην συλλογή Prospex, τα οποία είναι επίσης εμπνευσμένα από παλαιότερα μοντέλα.

Το πρώτο από τα δύο ρολόγια που θα κυκλοφορήσει η ιαπωνική μάρκα παίρνει έμπνευση από το 62MAS του 1965, το οποίο διέθετε μια κάσα με διάμετρο 37mm, είχε αντοχή στο νερό στα 150 μέτρα και στο εσωτερικό του χτυπούσε ο αυτόματος μηχανισμός calibre 6217A. Το ρολόι που βλέπετε εδώ – ref. SLA043J1 – έχει μια κάσα με διάμετρο 39,9 mm που διατηρεί το τυπικό σχήμα του 62MAS και είναι κατασκευασμένη από το “Ever-Brilliant Steel”, το οποίο μπορεί να συγκριθεί με το ανοξείδωτο ατσάλι 904L και προσφέρει μεγαλύτερη αντοχή στην διάβρωση.

Το ρολόι είναι αδιάβροχο στα 200 μέτρα και στο εσωτερικό του χτυπάει ο Calibre 8L35, ένας αυτόματος μηχανισμός που προσφέρει 40 ώρες απόθεμα ισχύος. Συνοδεύεται από ένα λουράκι από σιλικόνη και είναι μια περιορισμένη έκδοση 1.700 τεμαχίων, τα οποία θα είναι διαθέσιμα τον Νοέμβριο. Η τιμή του είναι 4.800 ευρώ.

Το δεύτερο μοντέλο της συλλογής – ref. SPB183J1 – βασίζεται στο διάσημο καταδυτικό μοντέλο Seiko 6105, το οποίο είναι γνωστό ως Turtle και φορέθηκε από το Κάπτεν Γουίλαρντ στην ταινία “Αποκάλυψη Τώρα”. Διαθέτει μια κάσα με διάμετρο 42,7 mm, η οποία είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι με εξαιρετικά ανθεκτική επίστρωση.

Το ρολόι είναι αδιάβροχο στα 200 μέτρα και στο εσωτερικό του υπάρχει ο Calibre 4R35, ένας μοντέρνος αυτόματος μηχανισμός που χτυπάει σε συχνότητα 4 Hz και προσφέρει 70 ώρες απόθεμα ισχύος. Συνοδεύεται από ένα μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι με πτυσσόμενο κούμπωμα και από ένα λουράκι από σιλικόνη.

 

Το SPB183J1 είναι μια περιορισμένη έκδοση 5.500 τεμαχίων, θα είναι διαθέσιμο τον Νοέμβριο και η τιμή του είναι 1.450 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της Seiko εδώ.

Διαβάστε επίσης: Δύο στιβαρά ρολόγια που κατασκευάστηκαν από δύο εμβληματικά Land Rover Defender