Η τελειότητα είναι μια δύσκολη έννοια στον κόσμο της ωρολογοποιίας, και ακόμα πιο δύσκολο να επιτευχθεί. Αλλά αν κάνεις κάτι για 263 συνεχόμενα χρόνια, η τελειότητα είναι το κριτήριο με το οποίο είσαι υποχρεωμένος να μετρήσεις τον εαυτό σου.

Και ακριβώς έχει καταφέρει ο παλαιότερος κατασκευαστής ρολογιών στον κόσμο, Vacheron Constantin, με τη νέα συλλογή Fiftysix. Εμπνευσμένα από ένα θρυλικό ρολόι του 1956, μας γυρίζουν πίσω στην περίοδο που θεωρείται ως η “χρυσή εποχή” της ωρολογοποιίας.

Αυτή η νέα εντυπωσιακή συλλογή, αποτελείται από την απλή έκδοση Sel-winding με ώρα και ημερομηνία, την όμορφη έκδοση Day-Date και την εντυπωσιακή έκδοση Complete Calendar με ένδειξη φάσεων της σελήνης.

Αυτή η λειτουργία της ένδειξης φάσεων της σελήνης στο Complete Calendar είναι τόσο ακριβής που χρειάζεται να ρυθμιστεί μόνο μια φορά κάθε 122 χρόνια.(Έτσι, θυμηθείτε να υπενθυμίσετε στον τρισέγγονο σας να προσαρμόσει το Fiftysix του, το 2140.) Και χάρη στην διαχρονική και κομψή κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι με κρύσταλλο ζαφειριού, το μέλλον του κειμηλίου είναι εγγυημένο, καθώς θα φαίνεται το ίδιο καλά μετά απο έναν αιώνα.

Το μοντέλο Day-Date έχει σχεδιαστεί με ασυνήθιστο τρόπο – αντί να έχει παράθυρα για την ημέρα και την ημερομηνία, εμφανίζονται μέσω subdials δημιουργώντας μια τέλεια ισορροπία στο καντράν του ρολογιού. Το ρολόι διαθέτει ακόμη και μια ένδειξη αποθέματος ισχύος, για να βεβαιωθείτε ότι το ρολόι σας δεν σταματά ποτέ να χτυπά.

Ενώ οι ειδικοί του οίκου έχουν δώσει ιδιαίτερη προσοχή στη λειτουργία αυτού του ρολογιού και στον μηχανισμό 22 καρατίων, σίγουρα δεν έχουν παραμελήσει το καντράν. Οι εντυπωσιακοί δείκτες αφήνουν το φως να χορεύει όμορφα πάνω τους και οι στυλιζαρισμένοι αριθμοί είναι υπενθύμιση της κομψότητας της “χρυσής εποχής”.

Και τα τρία μοντέλα έρχονται σε ανοξείδωτο χάλυβα και ροζ χρυσό 18Κ ανάλογα με το πόσο πολύχρωμα θέλετε να είναι.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.