Η μάρκα που δημιουργεί στιβαρά και προσιτά ρολόγια με έμπνευση το Τσερνόμπιλ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η μάρκα ρολογιών Radia ιδρύθηκε στις αρχές του 2017 από δύο παθιασμένους σχεδιαστές και λάτρεις της ωρολογοποιίας – τον Bart και τον Tom. Πρόκειται για δύο ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά τον κόσμο του ρολογιού και απέκτησαν την τεχνογνωσία για να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό προϊόν.

Για τις δημιουργίες τους παίρνουν έμπνευση από αμφιλεγόμενα γεγονότα που έχουν συμβεί στην ανθρώπινη ιστορία. Μέσω των ρολογιών τους θέλουν να κρατήσουν ζωντανες στην μνήμη ανείπωτες τραγωδίες που έζησε η ανθρωπότητα και συχνά παραβλέπονται, οι οποίες κανονικά θα έπρεπε να μας διδάξουν να χτίσουμε ένα καλύτερο, πιο υπεύθυνο μέλλον.

Μια από αυτές τις τραγωδίες συνεβη στις 26 Απριλίου του 1986, όταν ο αντιδραστήρας 4 του πυρηνικού εργοστασίου του Τσερνόμπιλ εξερράγη. Προκάλεσε αυτό που τα Ηνωμένα Έθνη χαρακτήρισαν “τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή στην ιστορία της ανθρωπότητας”.

Από το ατύχημα στο Τσερνόμπιλ παίρνει έμπνευση η ομώνυμη συλλογή “Chernobyl” της Radia, η οποία περιλαμβάνει τα μοντέλα Radia Dosi, τα οποία είναι μια αναφορά στα όργανα μέτρησης της ακτινοβολίας και τα Radia RBMK, τα οποία είναι μια αναφορά στην κατηγορία αντιδραστήρα πυρηνικής ενέργειας RBMK που μετριάζεται με γραφίτη και έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από τη Σοβιετική Ένωση.

Πρόκειται για τέσσερα μοντέλα τα οποία διαθέτουν κάσα 40 mm από ανοξείδωτο ατσάλι με επικάλυψη από μαύρο ματ 316l PVD, κρύσταλλο από ζαφείρι και μαύρο καντράν. Όλα τα μοντέλα της συλλογής έχουν αντοχή στο νερό στα 50 μέτρα, διαθέτουν δείκτες και ενδείξεις με φωτοβόλο υλικό για μέγιστη αναγνωσιμότητα και τον αντιδραστήρα του Τσερνόμπιλ χαραγμένο στο πίσω μέρος της κάσας. Η τροφοδοσία τους γίνεται από τον Miyota Japanese Quartz Cal. 2115.

Nα σημειώσουμε ότι όλα προαναφερόμενα μοντέλα της συλλογής “Chernobyl” συνοδεύονται από υφασμάτινο NATO λουράκι και έχουν εγγύηση 2 ετών.

Ως ειδικό δώρο για τους αναγνώστες τους Perpetual, η εταιρεία δημιούργησε έναν επιπλέον κωδικό έκπτωσης κατά την πώληση. Απλώς εισαγάγετε τον κωδικό PERPETUAL10 όταν κάνετε checkout και θα λάβετε επιπλέον 10 δολάρια έκπτωση στην παραγγελία σας.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα radiawatches.com.


Διαβάστε επίσης: 5 στιβαρά ρολόγια με ισχυρό στρατιωτικό DNA

Share.

Comments are closed.