Η IWC Schaffhausen και ο οίκος Orlebar Brown επέλεξαν τον ξεχωριστό καλοκαιρινό μήνα του Ιουλίου για να ανακοινώσουν τη νέα τους συνεργασία. Σηματοδοτώντας την αφετηρία αυτής της σύμπραξης, ο Ελβετικός οίκος ωρολογοποιίας παρουσίασε την ειδική έκδοση Portugieser Yacht Club Chronograph Edition “Orlebar Brown”, μαζί με την νέα καλοκαιρινή συλλογή 9 κομματιών, του γνωστού οίκου μόδας.

Ο ναυτικός χρονογράφος αποτελείται από μια κομψή κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, μπλε καντράν, λουράκι με πλευρικό κούμπωμα με τα λογότυπα και των δύο εταιρειών, ενώ διαθέτοντας ισχυρή αντοχή στο νερό, σε πίεση 6-bar, αποτελεί το ιδανικό ρολόι για ιστιοπλοΐα και χαλάρωση στην παραλία.

Η Orlebar Brown ιδρύθηκε από τον Adam Brown στο Λονδίνο έπειτα από μια πρόσκληση για τα 40α γενέθλια ενός φίλου του στο Rajasthan. Γύρω από την πισίνα του ξενοδοχείου, παρατήρησε ότι οι συνήθως καλοντυμένοι καλεσμένοι, και κυρίως οι άνδρες, φαίνονταν να υστερούν σε στυλ, λόγω της επιλογής τους σε εσώρουχα, βερμούδες και σορτς χωρίς ευδιάκριτο σχέδιο. Όταν άλλαζαν, ώστε να φορέσουν κάτι πιο κατάλληλο για το μεσημεριανό γεύμα, ο Adam συνειδητοποίησε ότι χρειαζόταν κάτι το οποίο θα μπορούσε να φορέσει τόσο για κολύμβηση, όσο και για κοινωνικοποίηση. Δεκαοκτώ μήνες μετά, πουλήθηκε το πρώτο μαγιό – σορτς από την Orlebar Brown.

Όπως ακριβώς συμβαίνει και με την IWC και τα ρολόγια της, έτσι και η Orlebar Brown δίνει ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή ακόμα και στις μικρότερες λεπτομέρειες. Βασισμένα στο μοτίβο των παραδοσιακών παντελονιών κοστουμιών, τα μαγιό της Orlebar Brown είναι φτιαγμένα από 60 στοιχεία και έχουν δημιουργηθεί διαθέτοντας 4μερή ζώνη μέσης, κλείσιμο με φερμουάρ και ρυθμιζόμενες πλευρικές αγκράφες για τέλεια εφαρμογή. Μάλιστα, οι χαρακτηριστικές αυτές αγκράφες, τα καθιστούν εύκολα αναγνωρίσιμα, ενώ τα κλασικά σορτς κολύμβησης επαναλαμβάνονται κάθε σεζόν με ανανεωμένα σχέδια και συνοδεύονται από 5-ετή εγγύηση ως απόδειξη της ποιότητας και αντοχής τους. Κάθε μαγιό σχεδιάζεται ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί στο δυναμικό τρόπο ζωής που χαρακτηρίζει τους ιστιοπλόους και τους λάτρεις της περιπέτειας και της εξερεύνησης.

Θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής στον νέο συνεργάτη της εταιρείας, ο Christoph Grainger-Herr, Διευθύνων Σύμβουλος της IWC Schaffhausen, δήλωσε: “Η IWC και η Orlebar Brown ενώνονται από το πάθος που αισθάνονται καθημερινά για τη χειροτεχνία, την καινοτομία και την ποιότητα. Η Orlebar Brown έχει επαναπροσδιορίσει τα σπορ, κομψά ρούχα και έχει αποδείξει με τη μοναδική, στοχευμένη προσέγγιση της, ότι οι άνδρες μπορούν να είναι κομψοί ακόμη και με καθημερινά ρούχα. Η εταιρεία είναι μια από τις πιο καινοτόμες στον κλάδο της και συνεχίζει να θέτει υψηλά πρότυπα όσον αφορά την άνεση, την ποιότητα και τη λειτουργικότητα.”

Για να σηματοδοτήσει την έναρξη της συνεργασίας τους, η IWC παρουσίασε το Portugieser Yacht Club Chronograph Edition “Orlebar Brown” (Ref.IW390704). Η κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι ενισχύεται με ένα καντράν σε ναυτικό μπλε χρώμα και πλευρικό κούμπωμα με τα λογότυπα των δύο εταιρειών, σε λευκούς και κόκκινους χρωματικούς τόνους, όπως συχνά χρησιμοποιούνται στη σειρά προϊόντων της Orlebar Brown.

Ο ναυτικός χρονογράφος με την κομψών αναλογιών κάσα, συνοδεύεται από μπλε λουράκι από καουτσούκ με υφασμάτινη φόδρα. Χάρη στον στιβαρό σχεδιασμό και την αντοχή στο νερό σε πίεση 60 μέτρων, το ρολόι είναι ιδανικό είτε για μια περιπέτεια γεμάτη δράση στο κατάστρωμα ενός σκάφους, είτε για χαλάρωση στην παραλία ή την πισίνα. Ο μηχανισμός 89361 της IWC με λειτουργία flyback εμφανίζει τις καταμετρημένες ώρες και λεπτά μαζί, σε ένα υπο-καντράν στη θέση «12», ενώ διαθέτει απόθεμα ενέργειας 68 ωρών.

Το Portugieser Yacht Club Chronograph Edition “Orlebar Brown” θα είναι διαθέσιμο από τον Ιούλιο στις μπουτίκ της IWC καθώς και σε εξουσιοδοτημένους συνεργάτες.

Μια ντουλάπα αναψυχής για έξυπνους άνδρες

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η IWC Schaffhausen και η Orlebar Brown σχεδίασαν, επίσης, μια «Capsule Collection» που αποτελείται από 9 μοναδικά καλοκαιρινά κομμάτια. “Όπως και το Portugieser Yacht Club Chronograph, η συλλογή μας συνδυάζει τη διαχρονική κομψότητα με την αγάπη για περιπέτεια. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σχεδιασμού, αντλήσαμε έμπνευση από τα Portugieser της IWC, μια οικογένεια ρολογιών που παραδοσιακά έχει ταυτιστεί με τον κόσμο του νερού, της ιστιοπλοΐας και της πλοήγησης. Η συλλογή μας προορίζεται για άνδρες που περιηγούνται επιτυχώς στη ζωή, με καλό σχεδιασμό, αξιόπιστη λειτουργικότητα και εξαιρετικό στιλ”, εξήγησε ο Adam Brown, ιδρυτής της Orlebar Brown.

Η συλλογή, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει ένα λευκό καλοκαιρινό σακάκι με μπλε σωληνώσεις και ένα βαμβακερό / μεταξωτό πλεκτό πόλο. Σημείο σταθμό στη συλλογή αποτελεί το μαγιό – σορτς με φωτογραφικό print, αλλά και τις χαρακτηριστικές πλαϊνές αγκράφες, το οποίο απεικονίζει ένα ιστιοφόρο Solaris 55 μπροστά από το Πόρτο Ροτόντο στη Σαρδηνία. Το σχέδιο αυτό γιορτάζει την συνεργασία της IWC με την Ιταλική μάρκα πολυτελών γιοτ Solaris, που ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Η συλλογή “Orlebar Brown x IWC Capsule Collection” από την Orlebar Brown και την IWC είναι διαθέσιμη εδώ.

Διαβάστε επίσης: Ένα στιβαρό ρολόι από την IWC με την θρυλική σχεδίαση των Portugieser