Στην ιστορία του ο οίκος ωρολογοποιίας Bell & Ross έχει κατασκευάσει military ρολόγια που απευθύνονταν σε πιλότους και στις ελίτ των ειδικών δυνάμεων, όπως την Ομάδα Παρέμβασης της Εθνικής Χωροφυλακής της Γαλλίας (GIGN) και την αντιτρομοκρατική μονάδα RAID της Γαλλικής Αστυνομίας. Τα πιο εμβληματικά μοντέλα της μάρκας, το BR 01 και το BR 03, θεωρούνται πλέον κλασικά χάρη στον τολμηρό σχεδιασμό τους που περιγράφεται ως “κύκλος μέσα σε ένα τετράγωνο”. Το 2019 ο οίκος αποφάσισε να επεκτείνει την συλλογή BR, παραμένοντας ωστόσο πιστός στην αρχική ιδέα σχεδίασης, και το αποτέλεσμα ήταν η συλλογή BR 05, η οποία περιλαμβάνει σπορ πολυτελή ρολόγια.

Πρόσφατα ο οίκος αποφάσισε να προσθέσει έναν αυτόματο και στιβαρό χρονογράφο στην συλλογή, ο οποίος ονομάζεται Bell & Ross BR 05 Chrono. Πρόκειται για ένα σπορ ρολόι, το οποίο διαθέτει μεγαλύτερο μέγεθος και διατίθεται σε δύο εκδόσεις: “Black Steel” και “Blue Steel”.

Το ρολόι διαθέτει κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι με μέγεθος 42mm, μεγάλους αραβικούς αριθμούς στις θέσεις 6 και 12, δύο χρονογράφους στις θέσεις 3 και 6, και το παραθυράκι της ημερομηνίας ανάμεσα στις θέσεις 4 και 5. Επιπλέον οι δείκτες και οι ενδείξεις του ρολογιού διαθέτουν επικάλυψη Super-LumiNova® για βέλτιστη αναγνωσιμότητα.

Η τροφοδοσία του BR 05 Chrono γίνεται με τον BR-CAL.301 με βάση τον αυτόματο αρθρωτό χρονογράφο ETA 2894-2, ο οποίος λειτουργεί με συχνότητα 4 Hz (28.800 ταλαντώσεις/ώρα) και προσφέρει 42 ώρες απόθεμα ισχύος.

Το Bell & Ross BR 05 Chrono διατίθεται είτε με λουράκι από καουτσούκ στο χρώμα του καντράν, είτε με μπρασελέ ανοξείδωτο βραχιόλι με τριπλό πτυσσόμενο κούμπωμα.

Τα μοντέλα Bell & Ross BR 05 Chrono είναι διαθέσιμα στην επίσημη ιστοσελίδα του οίκο εδώ. Η έκδοση με μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι κοστίζει 5.900 ευρώ και η έκδοση με λουράκι από καουτσούκ 5.400 ευρώ.


Διαβάστε επίσης: Ένα απίστευτο δίχρωμο ρολόι προστέθηκε στην συλλογή BR 05 την Bell & Ross