Από το 2009 η εικόνα της νεκροκεφαλής έχει απότελέσει μεγάλη πηγή έμπνευσης για τον οίκο ωρολογοποιίας με έδρα το Παρίσι, Bell & Ross, ο οποίος είναι ιδιαίτερα γνωστός για την κατασκευή military και pilot ρολόγιων, πολλά από τα οποία απεθύνονταν στους πιλότους και στις ελίτ των ειδικών δυνάμεων.

Ο οίκος έχει κυκλοφορήσει αρκετά ρολόγια που είχαν μια νεκροκεφαλή και δύο σταυρωμένα οστά στο καντράν, κάτι το οποίο σίγουρα προκαλεί μεγάλη εντύπωση, δεδομένου ότι πολλοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν πως η νεκροκεφαλή είναι ένα καθαρά στρατιώτικό σύμβολο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τους Βίκινγκς, τους αλεξιπτωτιστές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και φυσικά τους πειρατές, για τον εκφοβισμό των αντιπάλων τους.

Η σειρά Bell & Ross Skull ωστόσο είναι αφιερωμένη στην απόβαση στη Νορμανδία, ή D-Day όπως έμεινε στην ιστορία, κατά την οποία αμερικανοί αλεξιπτωτιστές προσγειώθηκαν στις γαλλικές ακτές έχοντας στις στολές τους το σύμβολο μιας νεκροκεφαλής με τις λέξεις “Death from Above”. Η σειρά αντιπροσωπεύει επίσης τις ιστορικές φράσεις “Memento Mori”, που σημαίνει “θυμήσου το θάνατο”, αλλά και “vanitas vanitatum, et omnia vanitas” που σημαίνει “ματαιότης ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης”.

Το πρώτο μοντέλο της σειράς κυκλοφόρησε το 2009, και ονομαζόταν BR 01 Skull. Στην συνέχεια ακολούθησαν πολλές επαναλήψεις του μοντέλου με διαφορετικά χρώματα ή υλικά. Το 2016, η μάρκα χρησιμοποίησε και πάλι το σύμβολο της νεκροκεφαλής και των σταυρωτών οστών, δημιουργώντας το BR01 Burning Skull “Tattoo”, ένα από τα πιο τολμηρά μοντέλα που έχει δημιουργήσει ποτέ η μάρκα. Τέλος, το 2018, η μάρκα κυκλοφόρησε το BR 01 Laughing Skull, στο οποίο κινούνταν οι σιαγόνες της νεκροκεφαλής.

Ενώ μέχρι τώρα όλα τα ρολόγια Bell & Ross Skull στεγάζονταν στην κλασική κάσα BR 01, με τον παραδοσιακό τετράγωνο σχεδιασμό, το καντράν σε σχήμα κρανίου και τις τέσσερις λειτουργικές βίδες σε κάθε γωνία, η μάρκα αποφάσισε να το αλλάξει αυτό, κυκλοφορώντας το BR 01 Cyber Skull, το οποίο διαθέτει μια εντελώς διαφορετική κάσα.

Για τον σχεδιασμό της νέας κάσας η Bell & Ross πήρε έμπνευση από το Lockheed Martin F-117 Nighthawk, ένα από τα πιο εμβληματικά αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Η κάσα έχει μέγεθος 46,5 mm, είναι κατασκευασμένη από αντιανακλαστικό ματ μαύρο κεραμικό και συμπληρώνεται από ένα κρύσταλλο από ζαφείρι.

Στο κέντρο της κάσας βρίσκεται μια νεκροκεφαλή, η οποία μοιάζει να αιωρείται χάρη στο διάφανο πίσω μέρος της κάσας. Το ρολόι τροφοδοτείται από τον calibre BR-CAL.206, έναν κουρδιστό μηχανισμό που συγκρατείται στη θέση του από τέσσερις βίδες, μέρη του οποίου είναι εμφανή από την θέση 12, αλλά και από το στόμα της νεκροκεφαλής στην θέση 6 που κινείται όταν το ρολόι κουρδίζεται.

Το ρολόι διαθέτει επίσης μαύρους μεταλλικούς δείκτες και οι ενδείξεις με επίστρωση Super-LumiNova για μέγιστη αναγνωσιμότητα στο σκοτάδι, έχει αντοχή στο νερό στα 50 μέτρα και συνοδεύεται από έναν ιμάντα από καουτσούκ.

Το BR 01 Cyber Skull είναι μια περιορισμένη έκδοση 500 τεμαχίων και κοστίζει 9.900 ευρώ. Αυτή την στιγμή είναι διαθέσιμο κατόπιν αιτήματος στην επίσημη ιστοσελίδα της Bell & Ross εδώ.


Διαβάστε επίσης: Η Bell & Ross μόλις πρόσθεσε έναν στιβαρό χρονογράφο στη συλλογή BR 05