Το τέταρτο μοντέλο της επετειακής σειράς Lange 1, είναι η πιο περίπλοκη έκδοση αυτού του θρυλικού ρολογιού.

Το Lange 1 “25th Anniversary”, που κυκλοφόρησε πριν από την έκθεση ωρολογοποιίας της Γενεύης SIHH 2019, ήταν το πρώτο από μια αναμνηστική σειρά δέκα ρολογιών. Ακολούθησαν άλλα δύο μοντέλα περιορισμένης έκδοσης, το Grand Lange 1 Moon Phase και το Little Lange 1. Για το τέταρτο μοντέλο της συλλογής, η A. Lange & Söhne παρουσίασε το πιο περίπλοκο και αποκλειστικό ρολόι αυτής της οικογένειας ρολογιών. Γνωρίστε την νέα συλλεκτική έκδοση 25 κομματιών του A. Lange & Söhne Lange 1 Tourbillon Perpetual Calendar “25th Anniversary”.

Η συνταγή για αυτό το τέταρτο ρολόι είναι πολύ απλή: πάρτε το πιο σύνθετο μοντέλο Lange 1, προσαρμόστε το στο θέμα της 25ης επετείου και θα έχετε ένα πολύ διακριτικό ρολόι (στην αρχή), το οποίο κρύβει ένα απίστευτο επίπεδο πολυπλοκότητας. Για αυτή τη νέα έκδοση, έγινε χρήση των χαρακτηριστικών και της κίνησης, του ίδιου μοντέλου που παρουσιάστηκε πριν μερικά χρόνια. Περιττό να πούμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα από τα αριστουργήματα της Lange εδώ.

Το Lange 1 Tourbillon Perpetual Calendar, ακόμη και η τελευταία έκδοση της 25ης επετείου, μπορεί να είναι το πιο περίπλοκο κομμάτι της συλλογής, αλλά φαίνεται αρκετά οικείο. Το ρολόι διατηρεί την χαρακτηριστική διάταξη του μοντέλου Lange 1 του 1994, καθώς και τη χρωματική παλέτα όλων των μοντέλων της συλλεκτικής σειράς 25th anniversary: διάφορες αποχρώσεις του μπλε από πιο έντονο στους δείκτες και σε όλες τις επιγραφές, έως τους αριθμούς και την μεγάλη ημερομηνία και το λουράκι από δέρμα αλιγάτορα.

Μία πιο προσεκτική ματιά, αποκαλύπτει την πολυπλοκότητα αυτού του ρολογιού. Το ασημένιο καντράν του έχει την μεγάλη ημερομηνία επάνω αριστερά, ενώ ένας περιστρεφόμενος περιφερειακός δακτύλιος δείχνει τον μήνα που υποδεικνύεται από ένα βέλος στις 6. Στις 9, εκεί όπου συνήθως υπήρχε ο δείκτης power reserve, συνατάμε τώρα μία retrograde ένδειξη ημέρας της εβδομάδας ενώ το δίσεκτο έτος εμφανίζεται σε ένα μικρό παράθυρο στις 6. Η ένδειξη φάσης της Σελήνης, η οποία έχει υπολογιστεί με ακρίβεια ώστε να χρειάζεται μία μόνο μικρή διόρθωση κάθε 122,6 χρόνια, περιλαμβάνει έναν σκαλιστό στο χέρι σεληνιακό δίσκο από λευκόχρυσο, ο οποίος ξεπροβάλει στο υποκαντράν των δευτερολέπτων.

Το A. Lange & Söhne Lange 1 Tourbillon Perpetual Calendar “25th Anniversary” ξεχωρίζει από το πλήθος με μία κάσα 41,9 mm απο λευκόχρυσο 18 καρατίων. Γυρνώντας το ρολόι αποκαλύπτεται η αληθινή ομορφιά του. Η self-winding κίνηση (με κεντρικό ρότορα) ρυθμίζεται από ένα tourbillon, ορατό μόνο σε αυτή την πλευρά του ρολογιού, και λειτουργεί σε συχνότητα 3Hz.

Ο μηχανισμός stop-seconds επιτρέπει το ακαριαίο σταμάτημα του tourbillon με το μπαλανσιέ, οποιαδήποτε στιγμή, τραβώντας απλώς προς τα έξω την κορώνα, ώστε να μπορεί κάποιος να ρυθμίσει το ρολόι με ακρίβεια δευτερολέπτου. H γέφυρα του tourbillon έχει μπλε διακοσμήσεις και έχει το σχήμα της χαρακτηριστικής μεγάλης ημερομηνίας της Lange με τον αριθμό 25, που συμβολίζει τα 25 χρόνια του εμβληματικού μοντέλου.

Το A. Lange & Söhne Lange 1 Tourbillon Perpetual Calendar “25th Anniversary” θα περιοριστεί σε 25 τεμάχια και θα διατίθεται στην τιμή των 324.500 ευρώ. Μετά από αυτή την έκδοση, θα υπάρξουν έξι ακόμη εκδόσεις, μέχρι το τέλος του έτους. Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα της A. Lange & Söhne εδώ.