Αν ψάχνετε ένα εξαιρετικά στιβαρό και προσιτό καταδυτικό ρολόι, σίγουρα θα πρέπει να λάβετε υπόψη το Promaster Marine Automatic Diver, το οποίο είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά ρολόγια που παράγει η Citizen, αλλά και ένα ρολόι που έχει πολλούς θαυμαστές.

Πρόκειται για ένα διακριτικό, ικανό, στιβαρό και λειτουργικό ρολόι κατάδυσης με πολύ καλή τιμή, το οποίο παρουσιάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 2000 με αναφορά NY0040-09EE, που είναι ακόμα σε παραγωγή. Φέτος η μάρκα αποφάσισε να ανανεώσει το μοντέλο, δίνοντας του μια νέα πιο κομψή εμφάνιση, διατηρώντας ωστόσο πολλά χαρακτηριστικά του πρωτοτύπου.

Ο λόγος για το Citizen Promaster Marine Automatic Diver 200m Green Dial, το οποίο είναι κατασκευασμένο από το κράμα Super-Titanium της μάρκας, ένα υλικό που είναι περίπου 60% ελαφρύτερο από το ατσάλι, ανθεκτικό στη διάβρωση και γρατσουνιές (με σκληρότητα άνω των 1.000 Hv, περίπου πέντε φορές μεγαλύτερη από αυτή που έχει το ανοξείδωτο ατσάλι), και εξαιρετικά άνετο στον καρπό.

Στο νέο Promaster ref. NY0100-50XE, η κάσα, η στεφάνη και το μπρασελέ είναι κατασκευασμένα από Super-Titanium εξασφαλίζοντας στιβαρότητα και άνεση. Το ρολόι ζυγίζει περίπου 110 γραμμάρια (όταν τα περισσότερα καταδύτικά ρολόγια από ατσάλι ζυγίζουν πάνω από 200 γραμμάρια).

Το ρολόι διαθέτει μονόδρομη στεφάνη με κλίμακα 60 λεπτών, ορυκτό κρύσταλλο, βιδωτή κορώνα στις 8 η ώρα και έχει αντοχή στο νερό στα 200 ​​μέτρα. Στο εσωτερικό του διαθέτει τον Calibre 8203, έναν in-house αυτόματο μηχανισμό που χτυπάει στα 3Hz και παρέχει περίπου 40/45 ώρες απόθεμα ισχύος.

Το Citizen Promaster Marine Automatic Diver 200m Green Dial Titanium NY0100-50XE είναι διαθέσιμο αυτή την στιγμη στην τιμή των 399 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της Citizen εδώ.


Διαβάστε επίσης: Ένα πανέμορφο καταδυτικό ρολόι από την Oris για την διάσωση του φαλαινοκαρχαρία