Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τους οπαδούς της Grand Seiko πριν από λίγο καιρό, καθώς ο διάσημος οίκος ωρολογοποιίας στην Ιαπωνία συνεργάστηκε με την Toho Productions – ένα από τα κορυφαία κινηματογραφικά στούντιο της χώρας – για την δημιουργία ενός ρολογιού, το οποίο είναι αφιερωμένο στην σειρά ταινιών Godzilla.

Πρόκειται για το Grand Seiko SBGA405 Godzilla 65th Anniversary Limited Edition, το οποίο είναι αφιερωμένο σε έναν από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες στην ιστορία του κινηματογράφου, και τιμά την 65η επέτειο από την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας.

Το ρολόι είναι μια περιορισμένη έκδοση 650 τεμαχίων, και παρά το γεγονός ότι έχουμε δει αρκετές περιορισμένες εκδόσεις ρολογιών από την Grand Seiko, το συγκεκριμένο ρολόι, εκτός από την πολιτιστική κληρονομιά που κουβαλά, έχει ένα ξεχωριστό στυλ και αξίζει μια θέση σε οποιαδήποτε συλλογή.

Πρόκειται για ένα σπορ ρολόι, στο οποίο ξεχωρίζει το έντονο κόκκινο καντράν, που αμέσως τραβά τα βλέμματα. Διαθέτει μια κάσα 44,5mm από τιτάνιο υψηλής έντασης με αντοχή στο νερό στα 200 μέτρα, δείκτες και ενδείξεις με επίστρωση Lumi-Brite για μεγαλύτερη ευκρίνεια στο σκοτάδι, ενώ στο εσωτερικό του χτυπά ο αυτόματος μηχανισμός Spring Drive Caliber 9R15, ο οποίος προσφέρει απόθεμα ισχύος 72 ώρες και είναι εμφανής από το πίσω μέρος

Όσον αφορά τον ιμάντα, προέρχεται από δέρμα καρχαρία και έχει υποβληθεί σε μια μοναδική επεξεργασία για να δημιουργήσει ένα αποτέλεσμα που μοιάζει με το δέρμα του Godzilla.

Το ρολόι είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένα καταστήματα και η τιμή του ανέρχεται στα 12.500 δολάρια.


Διαβάστε επίσης: Δείτε την μοναδική συλλογή ρολογιών του Σιλβέστερ Σταλόνε – Βίντεο