Ο “Mister Enthusiast”, γνωστός και ως Phillip Toledano, είναι ένας καλλιτέχνης που συλλέγει αυτοκίνητα και ρολόγια. Γνωρίζοντας την υπέροχη δουλειά του Johnny Dowell – “King Nerd”, ο οποίος έχει χρησιμοποιήσει την τέχνη της χαρακτικής σε πολλά πολυτελή αντικείμενα, αποφάσισε να συνεργαστεί μαζί του για να μεταμορφώσουν ένα ρολόι Rolex Submariner.

Οι δυο τους εργάστηκαν πάνω στο μοντέλο Rolex Submariner ref. 14060, το οποίο κυκλοφόρησε την δεκαετία του 90′. Το αρχικό καντράν του ρολογιού αντικαταστάθηκε και πλέον απεικονίζει έναν δύτη, ο οποίος παλεύει να ξεφύγει από ένα γιγαντιαίο καλαμάρι – μια εικόνα που είναι βγαλμένη από τις ιστορίες επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του 40′ και του 50′.

Σίγουρα είναι ένα ρολόι που δεν θυμίζει σε τίποτα ένα Rolex, και εκτός από την αλλαγή του καντράν ο “Kind Nerd” και ο “Mister Enthusiast” πρόσθεσαν νέους δείκτες για να είναι ακόμα πιο ορατή η εικόνα, ενώ συνεργάστηκαν με διάφορους τεχνίτες για να αλλάξουν και την στεφάνη, στην οποία πρόσθεσαν ένα μικρό μαύρο διαμάντι πάνω από την θέση 12.

Ο Toledano δήλωσε στο Bloomberg ότι η συλλογή ρολογιών είναι “μια αντανάκλαση του ποιος είμαι – και όσο περισσότερο συλλέγω, τόσο περισσότερο θέλω πράγματα που να αντικατοπτρίζουν ποιος είμαι”.

Αν το Submariner δεν είναι ένα ρολόι του γούστου σας, ο Toledano είπε στο Bloomberg ότι αυτός και ο King Nerd πρόκειται να κάνουν το ίδιο πράγμα και σε έξι Rolex Air King.

Αν σας άρεσε το αποτέλεσμα της συνεργασίας του “Mister Enthusiast” και του “King Nerd”, δεν έχετε παρά να στείλετε μήνυμα στο Instagram του Toledano, καθώς σκοπεύουν να μεταμορφώσουν ακόμα 6 Submariner, με το καθένα να κοστίζει 25.000 δολάρια.


Διαβάστε επίσης: 4 σπουδαία ρολόγια του 2019 που πιθανώς δεν γνωρίζατε