Δείτε πως είναι το εσωτερικό ενός Rolex Submariner μέσα από ένα απίστευτο βίντεο!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένας από τους λόγους για τους οποίους μερικά ρολόγια είναι εξαιρετικά ακριβά δεν είναι τόσο τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα, όπως η κάσα από χρυσό ή η διακόσμηση με διαμάντια – τα οποία σαφώς επηρεάζουν την τιμή – αλλά η έξοχη ωρολογοποιία τους.

Πολλοί είναι αυτοί – συνήθως δεν έχουν καμία γνώση από υψηλή ωρολογοποιία – που απορούν γιατί ένα ρολόι κοστίζει τόσα πολλά χρήματα, και η απάντηση φυσικά είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να κατασκευαστεί. Οι στερεοτυπικές εικόνες των γέρων Ελβετών ανδρών που δημιουργούν τροχαλίες εξισορρόπησης σε εργαστήρια στις ελβετικές Άλπεις, δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Εάν έχετε δοκιμάσει ποτέ στο χέρι σας ένα ρολόι αυτόματης κίνησης σίγουρα θα ξέρετε ότι δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται.

Οι άνθρωποι που κατασκευάζουν αυτούς τους μεγαλοπρεπείς in-house μηχανισμούς θα μπορούσαν να το κάνουν με κλειστά μάτια, στο πίσω μέρος ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου, με τίποτα άλλο από ένα ζευγάρι ξυλάκια. Ο χρόνος τους είναι πολύτιμος.

Φυσικά είναι αρκετά δύσκολο να καταλάβει κανείς πόσα μικροσκοπικά κομμάτια απαρτίζουν έναν αυτόματο μηχανισμό, ωστόσο είχαμε την ευκαιρία να δούμε ένα απίστευτο βίντεο της εταιρείας Watchfinder & Co., όπου ο επικεφαλής ωρολογοποιός Tony Williams μας παρουσιάζει τον αυτόματο μηχανισμό calibre 3135 ενός Rolex Submariner, τον οποίο αποσυναρμολογεί και στην συνέχεια συναρμολογεί.

Σίγουρα είναι ένα βίντεο που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Προσοχή! Αυτό το βίντεο πραγματοποιήθηκε από έναν επαγγελματία ωρολογοποιό καθαρά για λόγους ψυχαγωγίας και δεν είναι ένας οδηγός για το πως να κάνετε μόνοι σας σέρβις στο ρολόι σας. Μην το επιχειρήσετε σε καμία περίπτωση!


Διαβάστε επίσης: Δύο τύποι μεταμόρφωσαν ένα Rolex και το έκαναν πραγματικά αγνώριστο!

Share.

Comments are closed.