Δείτε γιατί οι συλλέκτες ρολογιών αγοράζουν “κλώνους” των Rolex

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Rolex είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο γνωστές και σπουδαιότερες μάρκες ρολογιών στον πλανήτη. Ενώ ο οίκος δεν παράγει τα πιο σπάνια ή πιο ακριβά ρολόγια εκεί έξω (αν και δεν είναι καθόλου φθηνά), είναι άμεσα αναγνωρίσιμα ακόμα και από αυτούς που δεν έχουν ιδέα από υψηλή ωρολογοποιία.

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να αποκτήσουν ένα ρολόι του οίκου, κάτι που είναι αρκετά λογικό δεδομένου ότι ένα Rolex εκτός από σύμβολο στάτους είναι και μια πολύ καλή επένδυση, το τίμημα που πρέπει να πληρώσουν είναι ότι γίνονται συχνά στόχος κλεφτών.

Προφανώς δεν σας λέμε κάτι καινούργιο, δεδομένου ότι τους τελευταίους δώδεκα μήνες σημειώθηκε δραματική αύξηση στις κλοπές ρολογιών, ιδιαίτερα των Rolex, τα οποία μοσχοπωλούνται στην δευτερογενή αγορά. Η τάση αυτή έχει γίνει τόσο έντονη που μερικοί από τους πλουσιότερους συλλέκτες ρολογιών ξοδεύουν τεράστια χρήματα σε “superfakes”: πιστά αντίγραφα (κλώνοι) που θα ξεγελούσαν ακόμα και τους πιο έμπειρους συλλέκτες – πόσο μάλλον τους κλέφτες.

Σύμφωνα τον Bryan Peele, ιδρυτή του Estate Managers Coalitionμε έδρα το Λος Άντζελες, “Παίρνουν ένα Rolex αξίας 200.000 δολαρίων και το αντιγράφουν χρησιμοποιώντας ανοξείδωτο ατσάλι και άλλα μέταλλα ώστε να μοιάζει με το πρωτότυπο, με την διαφορά ότι κοστίζει 2.000 έως και 3.000 δολάρια. Έτσι, σε περίπτωση που κλαπεί, ο πελάτης δεν βγαίνει και τόσο ζημιωμένος.”

Να σημειώσουμε ότι μερικοί κλώνοι κοστίζουν αρκετές χιλιάδες δολάρια, και μάλιστα είναι πιο ακριβοί και από άλλα αληθινά μοντέλα της Rolex, κάτι που είναι λίγο “διεστραμμένο”, αλλά συμβαίνει. Βέβαια η Rolex προσπαθεί να αποτρέψει την δημιουργία κλώνων εστιάζοντας στις μικρές λεπτομέρειες, οι οποίες πολλές φορές είναι δύσκολο να αντιγραφούν και κάποιος που γνωρίζει σίγουρα θα τις εντοπίσει.

Φυσικά υπάρχουν και άλλοι τρόποι να προστατέψετε ένα ρολόι υψηλής ωρολογοποιίας από τους επίδοξους ληστές, όπως για παράδειγμα να μην ανεβάζετε φωτογραφίες του στα social media.


Διαβάστε επίσης: Γιατί τα ψεύτικα Rolex μοιάζουν πλέον τόσο πολυ με τα γνήσια; – Βίντεο

Share.

Comments are closed.