Σήμερα θα σε βοηθήσουμε να διαλέξεις το σωστό ρολόι, αυτό που θα σε συντροφεύει από το γραφείο στο επαγγελματικό δείπνο, κι από εκεί όπου προκύψει…

Σίγουρα θα πρέπει να είναι ένα ρολόι όμορφο, στιλάτο και αρκετά ιδιαίτερο, ώστε να σε βγάλει ασπροπρόσωπο σε κάθε βλέμμα που θα πέσει στον καρπό σου από το πρωί μέχρι το βράδυ. Έχουμε λοιπον πέντε πιθανές λύσεις που θα σε κάνουν να σηκώσεις με περηφάνια το μανίκι, κι όχι μόνο για να πέσεις με τα μούτρα στη δουλειά…

Vacheron Constantin Overseas Chronograph 5500V

Ενδεδειγμένο για την καθημερινότητα του άντρα που θέλει να υπενθυμίσει το status του σε όποιο βλέμμα πέσει στο καρπό του. Με κάσα διαμέτρου 42,5 mm, σίγουρα δεν είναι από τα μικρότερα ρολόγια που μπορεί να φορέσει κανείς, απ’ την άλλη όμως το καντράν του είναι πλήρως ευανάγνωστο για γρήγορες, κλεφτές ματιές στην ώρα. Ο διακριτικός σχεδιασμός της κάσας του θα κάνει τον χρήστη του να νιώσει ασφαλής να κυκλοφορεί με 28.000 ευρώ στον καρπό του όλη μέρα, ο δε αυτόματος μηχανισμός του είναι ορατός από το διάφανο πίσω μέρος της κάσας, και λειτουργεί σε υψηλή συχνότητα 4 Hz για μεγάλη ακρίβεια.

IWC Ingenieur Automatic

Με απλό σχεδιασμό, εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και μαγνητική θωράκιση από παρεμβολές κάθε είδους, το IWC Ingenieur Automatic θα ομορφαίνει τον καρπό σου όλη μέρα. Διαθέτει κάσα 40 mm από ανοξείδωτο ατσάλι στο εσωτερικό της οποίας χτυπά ο μηχανισμός 35111, ο οποίος έχει αυτόματο κούρδισμα, εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις ανά ώρα και προσφέρει απόθεμα ισχύος 42 ώρες. Το δερμάτινο λουράκι προσφέρει πολυτέλεια και άνεση, ενώ φέρνει στο νου τα μοντέλα του 1950 της φίρμας, και μπορεί να ταιριάξει με όλα τα στυλ ντυσίματος που θα επιλέξεις.

Oris Artelier Calibre 113

Δεν είναι τυχαίο που η Oris ονομάτισε Artelier το δημιούργημα της αυτό, το οποίο συνεχίζει την παράδοση των μοντέλων Calibre 110, 111 και 112, με τη διαφορά ότι σ’ αυτό το υψηλής αισθητικής κομμάτι με το χειροκίνητο κούρδισμα, έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο κομμάτι του ημερολογίου. Στο καντράν μπορεί να διαβάσει κανείς την ημέρα, την ημερομηνία, την εβδομάδα και τον μήνα, όλα με μηχανικό τρόπο. Κεντρικά υπάρχουν οι δείκτες για την ώρα, τα λεπτά, αλλά και την εβδομάδα του έτους. Στη θέση 9 υπάρχει παράθυρο για την ημερομηνία, στη θέση 12 για την ημέρα της εβδομάδας, και στη θέση 3 ένα υποκαντράν με την ένδειξη του αποθέματος ισχύος, το οποίο φτάνει τις 10 ημέρες.

Omega Speedmaster Professional Moonwatch

Ένα ρολόι που έχει ταξιδέψει μέχρι τη… Σελήνη, σίγουρα μπορεί να σε συντροφεύει όλη την ημέρα στο γραφείο, αλλά και στο μπαρ μετά την δουλειά. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά μοντέλα της Omega και αποτελεί το ρολόι επιλογής του James Bond, άρα δικαιούται μια παρουσία στην προσωπική συλλογή οποιουδήποτε άντρα. Το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει μια κάσα 42 mm, στεφάνη με ταχυμετρική κλίμακα, και τρεις χρονογράφους στις θέσεις 3, 6 και 9.

Seiko Presage Automatic

Αυτό το ρολόι διαθέτει κάσα 40,5 mm από ανοξείδωτο ατσάλι και φιλοξενεί έναν αυτόματο μηχανισμό 21.600 ταλαντώσεων ανά ώρα, ο οποίος προσφέρει απόθεμα ισχύος 41 ώρες. Διαθέτει ένα χαρακτηριστικό μοτίβο στο καντράν και έχει μαγνητική αντίσταση 4.800 A/m για να μη σε απασχολεί εάν χάσει την ακρίβεια του στο γραφείο από τους υπολογιστές και το Wi-Fi. Μπορείς να το παραγγείλεις σε απλή έκδοση, με το παράθυρο της ημερομηνίας στη θέση 3, ή σε έκδοση με πλουσιότερο καντράν, με δείκτη αποθέματος ισχύος και παράθυρο για την ημερομηνία στη θέση 6.


Διαβάστε επίσης: Δείτε τα 10 ρολόγια που αξίζει να επενδύσετε φέτος (vid)