5 πανέμορφα και προσιτά pilot ρολόγια από την Alpina

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αν και η Alpina είναι γνωστή για την κατασκευή αθλητικών ρολογιών που μπορούν να ανταποκριθούν ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες, τα τελευταία 50 χρόνια ο ελβετικός οίκος ωρολογοποιίας, ο οποίος ανήκει πλέον στην Citizen Watch Company, παράγει pilot ρολόγια, τα οποία είναι ανθεκτικά στους κραδασμούς, ευανάγνωστα και αντιμαγνητικά.

Η συλλογή Alpina Startimer Pilot του οίκου έχει βασιστεί σε αυτές τις θεμελιώδεις αρχές προσφέροντας ρολόγια-εργαλεία που χαρακτηρίζονται από την πολύ καλή ποιότητα και την ακρίβεια του μηχανισμού τους, και απευθύνονται κυρίως στους επαγγελματίες πιλότους, το στρατιωτικό προσωπικό και τους συλλέκτες pilot ρολογιών.

Ενώ η συλλογή Startimer Pilot φιλοξενεί ήδη αρκετά αυτόματα ρολόγια, πριν λίγο καιρό ο οίκος πρόσθεσε πέντε νέα μοντέλα με μικρότερη κάσα 40 mm και απλό σχεδιασμό, τα οποία δημιουργήθηκαν για να προσελκύσουν ένα ευρύτερο κοινό.

Τα νέα πέντε μοντέλα διαθέτουν τον απλό σχεδιασμο των pilot ρολογιών της Alpina και καντράν τους περιορίζεται μόνο στις βασικές λειτουργίες χρονομέτρησης. Είναι διαθέσιμα με κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, από ανοξείδωτο ατσάλι με επίστρωση PVD και με επιχρυσωμένη κάσα από ανοξειδωτο ατσάλι. Έχουν αντοχή στα 100 μέτρα και στο πίσω μέρος της κάσας τους είναι χαραγμένη μια εικόνα με τις κορυφές των Άλπεων.

Το καντράν των ρολογιών διαθέτει αραβικούς αριθμούς, οριζόντιες ενδείξεις στις θέσεις 3,6,9 και 12, το παραθυράκι της ημερομηνίας στην θέση 3, και το κλασικό κόκκινο τριγωνάκι της μάρκας στην θέση 12 και στην άκρη του δείκτη των δευτερολέπτων.

Τα ρολόγια  διαθέτουν φωτεινούς δείκτες και ενδείξεις, και είναι διαθέσιμα με διάφορους χρωματισμούς στο καντράν. Το μοντέλο από ανοξείδωτο ατσάλι επίστρωση PVD διαθέτει σκούρο γκρι καντράν και μαύρο δερμάτινο λουράκι, τα μοντέλα από ανοξείδωτο ατσάλι είναι διαθέσιμα με μπλε ή λευκό καντράν και μαύρο δερμάτινο λουράκι, ενώ τα επιχρυσωμένα μοντέλα είναι διαθέσιμα με μπλε ή σκούρο γκρι καντράν και μαύρο ή σκούρο καφέ λουράκι.

Και τα πέντε μοντέλα τροφοδοτούνται από τον Calibre AL-525 με βάση τoν αυτόματο μηχανισμό Sellita SW-200, ο οποίος προσφέρει 38 ώρες απόθεμα ισχύος.

Οι τιμές των μοντέλων ξεκινούν από 895 ευρώ – κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι- και φτάνουν τα 1.195 ευρώ – επιχρυσωμένη κάσα. Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της Alpina εδώ.


Διαβάστε επίσης: Το νέο ρολόι της Timex είναι η πιο προσιτή εναλλακτική στο Rolex Submariner

Share.

Comments are closed.