Η δέσμευση της BLANCPAIN για την προστασία των ωκεανών συνεχίζεται

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Από την γέννηση του Fifty Fathoms, του πρώτου σύγχρονου καταδυτικού ρολογιού, το 1953, η Blancpain έχει κάνει τους βυθούς των ωκεανών «δεύτερο σπίτι της», συμμετέχοντας στην εξερεύνηση, διατήρηση και κατανόηση του πολύτιμου αυτού υδάτινου κόσμου στον πλανήτη Γη.

Όλα αυτά τα 65 χρόνια την αφοσίωσή της στον σκοπό αυτό αποδεικνύουν οι πολλές συνεργασίες που έχει συνάψει. Τον περασμένο χρόνο ο οίκος Blancpain είχε αναλάβει μία δέμευση για τη διάσωση των ωκεανών. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ωκεανών, όπως έχει καθιερωθεί η 8η Ιουνίου, ο ελβετικός οίκος και ο πρόεδρός του, Marc A. Hayek, έκαναν τα αποκαλυπτήρια της τρίτης τους συλλεκτικής έκδοσης Blancpain Ocean Commitment (BOC). Αγοράζοντας ένα από αυτά τα 250 καταδυτικά ρολόγια, συμμετέχετε στην προσπάθεια της Blancpain για την προστασία των θαλασσών. Για την ακρίβεια, 1.000 ευρώ από την πώληση κάθε ρολογιού –άρα συνολικά 250 χιλιάδες ευρώ!– προστίθενται στον «κουμπαρά» που έχει δημιουργήσει η εταιρεία για τον σκοπό αυτό.

Το ρολόι

Το νέο καταδυτικό Fifty Fathoms Ocean Commitment III διατηρεί την αισθητική του πρωτότυπου Fifty Fathoms του 1953, ενός θρυλικού μοντέλου που έμεινε στην ιστορία ως ένα από τα σημαντικότερα καταδυτικά ρολόγια όλων των εποχών. Ο σύγχρονος απόγονός του είναι εφοδιασμένος με έναν αξιόπιστο, στιβαρό αυτόματο μηχανισμό, τον caliber 1151, ο οποίος προσφέρει ενεργειακή αυτονομία τεσσάρων ημερών. Ο μηχανισμός διαθέτει ελατήριο από πυρίτιο, υλικό που δεν επηρεάζεται από μαγνητικά πεδία και από το διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού στο πίσω μέρος της κάσας μπορεί να θαυμάσει κανείς το άψογο φινίρισμά του σε μοτίβο Côtes de Genève και τον χρυσό ρότορα που φέρει χαραγμένη την επιγραφή «Ocean Commitment» και έχει φινίρισμα NAC (ένα κράμα που αποτελείται κυρίως από πλατίνα).

Ως γνήσιο καταδυτικό ρολόι, το Fifty Fathoms Ocean Commitment III ανθίσταται σε πιέσεις 30 ατμοσφαιρών, μπορεί δηλαδή να καταδυθεί άφοβα μέχρι 300 μέτρα βάθος. Διαθέτει μονής κατεύθυνσης περιστρεφόμενη στεφάνη που επιφανειακά καλύπτεται από κρύσταλλο ζαφειριού σε μπλε χρώμα. Εξυπακούεται ότι οι ευανάγνωστες ενδείξεις φέρουν επίστρωση Super-LumiNova®, όπως και οι δείκτες και οι ενδείξεις στο καντράν, εξασφαλίζοντας άριστη ορατότητα στο σκοτάδι του βυθού. Το καντράν, όπως και η στεφάνη, είναι στην ίδια απόχρωση του μπλε και φέρει το λογότυπο BOC στη θέση ώρας 6.

Το νέο Fifty Fathoms Ocean Commitment III έχει διάμετρο κάσα 40 mm από ανοξείδωτο ατσάλι με σατινέ υφή –μόνο τα συλλεκτικά Fifty Fathoms βγαίνουν στη συγκεκριμένη διάμετρο. Συνδυάζεται με ένα λουράκι από αδιάβροχο καμβά και συνοδεύεται και από ένα δεύτερο λουράκι τύπου NATO, και τα δύο σε μπλε χρώμα βεβαίως.

 

Δείτε το σχετικό video

Share.

Comments are closed.