Κάποια λάθη αξίζει να τα επαναλαμβάνεις, ειδικά όταν σερβίρονται με πάγο, πορτοκάλι και στυλ. Ο λόγος για το Negroni Sbagliato, το οποίο δεν είναι απλώς ένα κοκτέιλ, αλλά το “λάθος” που έγινε διαχρονική επιλογή για άντρες που ξέρουν τι πίνουν.
Το Negroni Sbagliato γεννήθηκε τη δεκαετία του ’70 στο Bar Basso του Μιλάνου, όταν ο bartender Mirko Stocchetto μπέρδεψε το gin με prosecco. Αντί να το πετάξει, σέρβιρε το “λάθος” – κι αυτό το λάθος έγινε μύθος.
Η ονομασία σημαίνει κυριολεκτικά “λανθασμένο Negroni”, αλλά το αποτέλεσμα είναι οτιδήποτε άλλο παρά λάθος. Το Sbagliato είναι πιο ελαφρύ, πιο δροσιστικό και εξίσου κομψό, διατηρώντας τη γνώριμη πικράδα του Campari, ισορροπημένη με αφρώδη φινέτσα. Και αυτό το καθιστά το ιδανικό κοκτέιλ του Αυγούστου.
Η συνταγή του Negroni Sbagliato
Υλικά:
30 ml Campari
30 ml γλυκό βερμούτ (π.χ. Rosso)
30 ml prosecco (κατά προτίμηση ξηρό)
Πάγος
Φέτα πορτοκαλιού για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Γεμίζεις ένα χαμηλό ποτήρι (old-fashioned) με πάγο. Προσθέτεις το Campari και το βερμούτ. Συμπληρώνεις με prosecco. Ανακατεύεις ελαφρά και γαρνίρεις με μια φέτα πορτοκαλιού. Δεν χρειάζεται shaker. Δεν χρειάζεται φανφάρες. Μόνο ισορροπία.
Διαβάστε επίσης: Φτιάξε 4 εύκολα και νόστιμα mocktails