Οι σεφ Grant Achatz και Nick Kokonas, ιδιοκτήτες του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Alinea στο Σικάγο, συνεργάστηκαν με τον Allen και τη Sarah Hemberger, ένα ζευγάρι καλλιτεχνών από την Καλιφόρνια, για να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό βιβλίο παρασκευής κοκτέιλ για το cocktail bar τους The Aviary.

Οι ίδιοι αναφέρουν ότι: “δεν έχουμε δει ποτέ ένα βιβλίο κοκτέιλ που να συγκρίνεται με αυτά τα πανέμορφα βιβλία μαγειρικής. Τα βιβλία για κοκτέιλ συνήθως υπάγονται σε μια πολύ μικρότερη κατηγορία όσον αφορά το ύφος και το σχεδιασμό:. Το “The Gentleman’s Guide to Cocktails” για παράδειγμα, το οποίο υποτίεται ότι είναι η μικρή μαύρη βίβλος παρασκευής κοκτέιλ, περιέχει λίγες φωτογραφίες, κιτς εικονογραφήσεις, και συνταγές που προορίζονται για ένα μόνο ποτό. Αυτό οφείλεται συνήθως στο γεγονός ότι οι εκδότες προσπαθούν να εξασφαλίσουν κέρδη και να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο. Αυτό σημαίνει ότι η φωτογραφία, ο σχεδιασμός, η διάταξη, η δομή των συνταγών και η ποιότητα εκτύπωσης υπονομεύονται σκόπιμα.”

Λίγο μετά τη δημοσίευση του πρώτου τους βιβλίου μαγειρικής, το οποίο έφερε το όνομα Alinea, ήρθαν σε επαφή με τον Allen Hemberger, ο οποίος μαγείρευε μερικές από τις συνταγές τους και τις δημοσίευε, ώσπου κατέληξε να εργάζεται πάνω σε ένα ολόκληρο βιβλίο μαγειρικής. Όταν τελείωσε, αυτός και η σύζυγος του Sarah αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα βιβλίο για την εμπειρία του. Tους έστειλαν το πρώτο αντίγραφο.

Καθώς το ξεφύλλισαν, συνειδητοποίησαν ότι ίσως αντί να θέσουν σε κίνδυνο το όραμα τους για αυτό που ήθελαν να είναι το βιβλίο The Aviary, θα μπορούσαν να προσεγγίσουν το θέμα από μια εντελώς διαφορετική οπτική. Έτσι, έστειλαν email στους Allen και Sarah και τους ρώτησαν αν θα ήθελαν να συνεργαστούν μαζί τους προκειμένου να παρακάμψουν πλήρως το τρέχον σύστημα έκδοσης και να κάνουν τα βιβλία οι ίδιοι.

Και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό…

Διαθέσιμο εδώ.


Διαβάστε επίσης: 10 κλασικά κοκτέιλ που πρέπει να μάθεις να φιάχνεις μόνος σου