Η γαστρονομία είναι μια τέχνη που συχνά αγγίζει την πολυτέλεια, και τα κρέατα βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της φιλοσοφίας. Στις πιο απαιτητικές κουζίνες του κόσμου, υπάρχουν κρέατα που όχι μόνο ξεχωρίζουν για τη γεύση και την υφή τους, αλλά θεωρούνται και σύμβολα πλούτου.
Αν λοιπόν είστε από τους ανθρώπους που θα ήθελαν να δοκιμάσουν μερικά από τα πιο περιζήτητα και ακριβά κρέατα παγκοσμίως, παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά από αυτά.
Wagyu – Το διαμάντι της Ιαπωνίας
Το Wagyu, γνωστό για τη μοναδική του υφή, προέρχεται από ειδικές ράτσες βοοειδών της Ιαπωνίας. Με υποκατηγορίες όπως το Kobe και το Matsusaka, η γεύση του είναι τόσο τρυφερή που λιώνει στο στόμα.
Προέλευση: Ιαπωνία, με αυστηρές προδιαγραφές εκτροφής και διατροφής.
Τιμή: Μπορεί να φτάσει τα 500 ευρώ/κιλό.
Kobe Beef – Η επιτομή της τελειότητας
Το Kobe είναι η πιο διάσημη παραλλαγή του Wagyu. Τα ζώα τρέφονται με επιλεγμένα δημητριακά και απολαμβάνουν μαλάξεις για να εξασφαλίζεται η ποιότητα του κρέατος.
Ιδιαιτερότητα: Μόνο τα βοοειδή από την περιοχή Hyogo μπορούν να φέρουν την ονομασία Kobe.
Τιμή: Έως και 1000 ευρώ/κιλό σε ορισμένα εστιατόρια.
Jamón Ibérico de Bellota – Ο χρυσός του χοιρινού
Το ισπανικό Jamón Ibérico είναι ένα από τα πιο εκλεκτά αλλαντικά στον κόσμο. Προέρχεται από καθαρόαιμη ιβηρική φυλή μαύρων χοίρων που τρέφονται αποκλειστικά με βελανίδια, κάτι που δίνει στο κρέας μια μοναδική γεύση.
Προέλευση: Ισπανία, με αυστηρή γεωγραφική προστασία.
Τιμή: Από 400 έως 800 ευρώ/κιλό για τις premium επιλογές.
Bresse Chicken – Το κοτόπουλο των βασιλιάδων
Το Bresse εκτρέφεται στην ομώνυμη περιοχή της Γαλλίας και είναι το μοναδικό κοτόπουλο που έχει προστατευόμενη ονομασία προέλευσης. Θεωρείται το πιο γευστικό πουλερικό και είναι το πιο ακριβό στον κόσμο.
Προέλευση: Περιοχή Bresse, Γαλλία.
Τιμή: Περίπου 40-50 ευρώ/κιλό.
Ayam Cemani
To Ayam Cemani είναι μια σπάνια ράτσα κοτόπουλου από την Ινδονησία. Ayam σημαίνει “κοτόπουλο” στα ινδονησιακά, ενώ cemani (αρχικά λέξη της Ιάβας) σημαίνει “εντελώς μαύρο” (μέχρι τα κόκαλα). Έχουν ένα κυρίαρχο γονίδιο που προκαλεί υπερμελάγχρωση (ινομελάνωση), καθιστώντας το κοτόπουλο κυρίως μαύρο, συμπεριλαμβανομένων των φτερών, του ράμφους και των εσωτερικών του οργάνων.
Ιδιαιτερότητα: Η γεύση του συνδυάζει απαλότητα με έντονα αρώματα.
Τιμή: Περίπου 250 ευρώ/κομμάτι.
Reindeer Meat – Το gourmet του Βορρά
Το κρέας ταράνδου είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις Σκανδιναβικές χώρες και τις ΗΠΑ επειδή είναι ιδιαίτερα μαλακό, γευστικό και άπαχο.
Προέλευση: Σκανδιναβία, με αυστηρές μεθόδους κηνυγιού
Τιμή: Περίπου 70 ευρώ/κιλό.
Crocodile Meat – Μια εξωτική επιλογή
Το κρέας κροκοδείλου είναι διάσημο για την υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και τη χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.
Προέλευση: Αυστραλία, Νότια Αφρική.
Τιμή: Περίπου 30-40 ευρώ/κιλό.
Διαβάστε επίσης: Τέσσερα μοναστηριακά πιάτα που έχουν κερδίσει την αγάπη του κόσμου