Τα κρασιά που ξεχωρίζει ένας από τους καλύτερους σομελιέ στον κόσμο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε αυτή την εντυπωσιακή προσθήκη στην συλλογή Ultimate του εκδοτικού οίκου Assouline, με τίτλο “The Impossible Collection of Wine”, ο καλύτερος σομελιέ στον κόσμο, Enrico Bernardo, περιγράφει ένα-ένα τα κρασιά που κατά την γνώμη του θα συνέθεταν την υπέρτατη συλλογή.

Ζυγίζοντας τις αρετές της σπανιότητας, του terroir, της γεύσης και της ιστορικότητας, η λίστα κρασιών του Bernardo, είναι μια λίστα που οποιοσδήποτε connoisseur θα μπορούσε μόνο να ονειρευτεί. Σύμφωνα με το ίδιο, για να μετατρέψει ο οινοποιός τα σταφύλια σε εμφιαλωμένη ποίηση, θα πρέπει να είναι και ένα είδος αλχημιστή. Παρά τις αλλαγές της τεχνολογίας και των γεύσεων τα τελευταία 100 χρόνια, η τέχνη της παρασκευής ενός κρασιού παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη. Ένα σπουδαίο κρασί παραμένει το προϊόν αμέτρητων παραγόντων, μεταξύ των οποίων και η πρόνοια.

Σε αυτές τις σελίδες ο Bernardo παρουσιάζει τα πιο εξαιρετικά vintage κρασιά σε όλο τον κόσμο – από την Krug Champagne του 1928 και το Penfolds Grange Bin 95 του 1951 στο Stag’s Leap Estate SLV του 1973 – και προσκαλεί τον αναγνώστη σε ένα ταξίδι στην ιστορία, μέσα από μια απίστευτη συλλογή. Αυτή η υπερμεγέθης πολυτελής έκδοση, η οποία είναι εμπλουτισμένη με πανέμορφες εικόνες, συνοδεύεται από ένα ξύλινο κουτί και είναι η απαραίτητη προσθήκη στη βιβλιοθήκη οποιουδήποτε αληθινού γνώστη του κρασιού.

assouline.com


Διαβάστε επίσης: 5 κοκτέιλ που κάθε άνδρας πρέπει να δοκιμάσει

Share.

Comments are closed.