Σίγουρα σε ένα εστιατόριο αυτό που παίζει τον σπουδαιότερο ρόλο είναι φυσικά το φαγητό, καθώς έχουμε δει ακόμα και καντίνες να κερδίζουν αστέρι Michelin προσφέροντας πιάτα για μόλις δύο δολάρια, ωστόσο, εκτός από τις γαστρονομικές απολαύσεις, η ατμόσφαιρα είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας όταν πρόκειται να βγούμε έξω για φαγητό.

Αν λοιπόν αναζητάτε ένα μέρος που εκτός από καλό φαγητό να διαθέτει ένα υπέροχο περιβάλλον και θέα που κόβει την ανάσα, δεν έχετε παρά να κάνετε κύλιση προς τα κάτω και να δείτε τα 15 πιο εντυπωσιακά εστιατόρια του κόσμου, ένα εκ των οποίων βρίσκεται στην Ελλάδα.

Ristorante Grotta Palazzese, Polignano a Mare, Ιταλία

Ristorante Grotta Palazzese

Τοποθετημένο σε ένα σπήλαιο με θέα την Αδριατική θάλασσα, δεν είναι περίεργο ότι το Ristorante Grotta Palazzese έχει επανειλημμένα ψηφιστεί ως το πιο ρομαντικό εστιατόριο στον κόσμο.

Ithaa, Μαλδίβες

Courtesy of Conrad Hotels

Στο εστιατόριο Ithaa, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μοναδικά πιάτα, ενώ βρίσκονται πέντε μέτρα κάτω από τον Ινδικό Ωκεανό, παρακολουθώντας μέσα από έναν ακρυλικό θόλο καρχαρίες και μπλε Τανγκ να κολυμπούν δίπλα τους.

Sirocco, Μπανγκόνγκ, Ταϊλάνδη

Sirocco Restaurant

Μπορεί να πάθετε ίλλιγο στο Sirocco, καθώς το εστιατόρια βρίσκεται στον 63ο όροφο του 5άστερου ξενοδοχείου Lebua Bangkok, ωστόσο αυτό το πανέμορφο εστιατόριο προσφέρει πανοραμική θέα στην αστραφτερή πόλη και τον ποταμό Chao Phraya. Είναι αρκετά δημοφιλές, και οι επισκέπτες θα πρέπει να κάνουν κράτηση εβδομάδες πριν.

Restaurant Lasserre, Παρίσι, Γαλλία

Restaurant Lasserre

Το Lasserre, που βρίσκεται ακριβώς έξω από τα Ηλύσια Πεδία, είναι ένα από ωραιότερα ετσιατόρια στον κόσμο και ένα από τα καλύτερα στο Παρίσι. Σύμφωνα με τους επισκέπτες διαθέτει ένα όμορφο περιβάλλον, υπέροχο φαγητό και άψογη εξυπηρέτηση.

Mozaic, Μπαλί, Ινδονησία

Mozaic

Το Mozaic μοιάζει περισσότερο με μια τροπική όαση παρά με ένα εστιατόριο, καθώς οι επισκέπτες γευματίζουν πίνοντας βραβευμένο κρασί στη μέση ενός καταπράσινου κήπου.

Sheesh Mahal, Udaipur, Ινδία

Sheesh Mahal

Αυτό το υπαίθριο εστιατόριο βρίσκεται στο ξενοδοχείο The Leela Palace Udaipur, και δίνει την δυνατότητα στους επισκ΄πετες του να απολάυσουν ένα υπέροχο δείπνο κάτω από τα αστέρια με θέα στην λίμνη Πίκολα.

Westlight, Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη

Noah Fecks / Courtesy Westlight

Αυτό το cocktail bar και εστιατόριο βρίσκεται Μπρούκλιν και η θέα που προσφέρει στο Μανχάταν είναι τόσο μαγευτική, που πραγματικά σου κόβει την ανάσα.

Ali Barbour’s Cave Restaurant, Diani Beach, Κένυα

Ali Barbour’s Cave Restaurant

Στο Ali Barbour οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το δείπνο τους σε μια σπηλιά, η οποία θεωρείται ότι είναι μεταξύ 120.000 και 180.000 ετών. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, να πούμε ότι το σπήλαιο αυτό είναι γεμάτο κεριά και διαθέτει ανοιχτή οροφή.

Nautika, Ντουμπρόβικ, Κροατία

Nautika

Στο Nautika, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την θέα στην Αδριατική Θάλασσα, καθώς και στα δύο ιστορικά φρούρια Lovrijenac και Bokar. Βρίσκεται στην παλιά πόλη και είναι στις κορυφαίες προτιμήσεις πολλών διάσημων, όπως ο Ρότζερ Μουρ, ο Ντικ Τσέινι και η Εύα Λονγκόρια.

Dionysos Zonars, Αθήνα, Ελλάδα

Dionysos Zonars

Το εστιατόριο Dionysos Zonar’s στην σκιά της Ακρόπολης είναι ίσως ένα από τα ιστορικά εστιατόρια της Αθήνας και πιο προνομιακά, χάρη στην μοναδική του θέση. Με πανοραμική θέα στον Παρθενώνα και στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού προσφέρει μοναδικές γεύσεις Ελληνικής κουζίνας σε σύγχρονη απόδοση.

Turandot, Μόσχα, Ρωσία

Turandot

Βρίσκεται στο εσωτερικό του ανακτόρου Turandot, το οποίο φημολογείται ότι κόστισε 50 εκατομμύριο δολάρια για την ανέγερση του. Υπερπολυτελές με βελούδινα καθίσματα, χρυσά στοιχεία και τοιχογραφημένες οροφές.

Ristorante La Sponda, Ποζιτάνο Ιταλία

Ristorante La Sponda

Το Ristorante La Sponda είναι φωλιασμένο στη γραφική πόλη του Ποζιτάνο στη φημισμένη ακτή Αμάλφι της Ιταλίας. Τα τοξωτά παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή με θέασ στη θάλασσα και οι διακοσμημένες με αμπέλια οροφές, το κάνουν αξέχαστο σε όποιον το επισκεφτεί.

Tosca, Χονγκ Κονγκ

Tosca

Αυτό το κομψό εστιατόριο, το οποίο βρίσκεται στο εσωτερικό του ξενοδοχείου Ritz-Carlton στο Χονγκ Κονγκ, διαθέτει ένα υπέροχο ντεκόρ με τεράστιους πολυελαίους και σιντριβάνια, ενώ προσφέρει μια απίστευτη θέα στην πόλη.

Terasa U Zlaté studně, Πράγα, Τσεχία

Terasa U Zlaté Studně

Το Terasa U Zlaté studně διαθέτει μια εκθαμβωτική βεράντα με θέα στις στέγες της Πράγας. Ενώ το κτίριο χρονολογείται από το 1528, το εστιατόριο άνοιξε γύρω στο 1900. Το καλοκαίρι, οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια ιδιωτική πύλη για να επισκεφτούν τους Βασιλικούς Κήπους του Κάστρου της Πράγας.

Elements, Scottsdale, Αριζόνα

Elements

Στο Elements οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια βρανευμένη κουζίνα με θέα στο βουνό Camelback μέσω παραθύρων από το δάπεδο μέχρι την οροφή.


Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι τα 50 καλύτερα μπαρ στον κόσμο. Και η Αθήνα έχει δύο στη λίστα