Ένα υγρό κέικ σοκολάτας που μπορείτε να φτιάξετε σε λίγα λεπτά και να «εξαφανίσετε» σε ακόμα λιγότερα…
Υλικά (για 8 – 10 μερίδες)
- 150 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
- 10 γρ. κορν φλάουρ
- 250 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
- 40 γρ. κρόκοι (από 2 αυγά)
- 120 γρ. ασπράδια (από 4 αυγά)
- 25 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- βούτυρο για τα φορμάκια
- ζάχαρη άχνη για τα φορμάκια
Διαδικασία
Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ και το γάλα σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Παράλληλα ρίχνουμε το κορν φλάουρ σε ένα μπολ.
Λίγο πριν πάρει βράση το γάλα, αδειάζουμε το 1/3 μέσα στο μπολ με το κορν φλάουρ και χτυπάμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη, ώστε να μη δημιουργηθούν σβόλοι.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και το βάζουμε στη φωτιά για 10 δευτερόλεπτα.
Το ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Τέλος, προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε. Αφήνουμε λίγο το μείγμα να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου 30 λεπτά).
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C. Βουτυρώνουμε 8 – 10 φορμάκια για σουφλέ και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ, με το σύρμα, μέχρι να σφίξουν και τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμη. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ). Γεμίζουμε τα φορμάκια και τα βάζουμε αμέσως στο φούρνο. Ψήνουμε για 8 – 9 λεπτά.