Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για δροσιστικά ποτά, και τα mocktails (κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ) κερδίζουν ολοένα και περισσότερο την προτίμηση όσων επιθυμούν να απολαύσουν την αίσθηση ενός κοκτέιλ χωρίς τις συνέπειες του αλκοόλ. Είτε για κοινωνικές εκδηλώσεις είτε για καθημερινή απόλαυση, τα mocktails είναι η τέλεια επιλογή για να διατηρήσετε την ισορροπία ανάμεσα στη γεύση και την υγεία.
Ας δούμε μερικές από τις καλύτερες συνταγές για mocktails που θα σας ενθουσιάσουν.
Virgin Mojito
Το Virgin Mojito είναι η μη αλκοολούχα εκδοχή του κλασικού μοχίτο. Δροσερό και αναζωογονητικό, είναι ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Υλικά:
– 10 φύλλα δυόσμου
– 1 λάιμ, κομμένο σε κομμάτια
– 2 κ.γ. ζάχαρη
– Σόδα
– Θρυμματισμένος πάγος
Εκτέλεση:
1. Βάλτε τα φύλλα δυόσμου και τα κομμάτια λάιμ σε ένα ποτήρι.
2. Προσθέστε τη ζάχαρη και λιώστε τα με ένα γουδοχέρι για να απελευθερωθούν οι γεύσεις.
3. Γεμίστε το ποτήρι με θρυμματισμένο πάγο.
4. Προσθέστε τη σόδα και ανακατέψτε απαλά.
5. Γαρνίρετε με φύλλα δυόσμου και μια φέτα λάιμ.
Piña Colada χωρίς Αλκοόλ
Αυτό το κλασικό κοκτέιλ, σε μη αλκοολούχα εκδοχή, προσφέρει τον ίδιο εξωτικό συνδυασμό καρύδας και ανανά.
Υλικά:
– 120 ml χυμός ανανά
– 60 ml κρέμα καρύδας
– Θρυμματισμένος πάγος
– Φέτα ανανά για γαρνίρισμα
– Κερασάκι μαρασκίνο
Εκτέλεση:
1. Βάλτε τον χυμό ανανά και την κρέμα καρύδας σε ένα μπλέντερ με θρυμματισμένο πάγο.
2. Χτυπήστε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
3. Ρίξτε το σε ένα ποτήρι και γαρνίρετε με μια φέτα ανανά και ένα κερασάκι μαρασκίνο.
Berry Lemonade
Ένα μοκτέιλ γεμάτο βιταμίνες και δροσιά, ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας.
Υλικά:
– 100 γρ. μούρα (βατόμουρα, φράουλες, μύρτιλα)
– 1 λεμόνι, χυμός
– 2 κ.σ. μέλι
– Σόδα
– Θρυμματισμένος πάγος
– Φέτες λεμονιού και μούρα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
1. Βάλτε τα μούρα, τον χυμό λεμονιού και το μέλι σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να γίνουν πουρές.
2. Σουρώστε το μείγμα για να αφαιρέσετε τους σπόρους.
3. Ρίξτε τον πουρέ σε ένα ποτήρι και προσθέστε θρυμματισμένο πάγο.
4. Συμπληρώστε με σόδα και ανακατέψτε απαλά.
5. Γαρνίρετε με φέτες λεμονιού και μούρα.
Shirley Temple
Πρόκειται για ένα μη αλκοολούχο κοκτέιλ που λέγεται ότι επινοήθηκε το 1930 από τον μπάρμαν του εστιατορίου Chasen’s στο Μπέβερλι Χιλς για τη μικρή -τότε- αστέρα του κινηματογράφου Shirley Temple.
Υλικά:
– 15 ml σιρόπι γρεναδίνης
– 15ml φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
– 200ml παγωμένη τζιτζιμπίρα
– Κερασάκια μαρασκίνο και φέτα λάιμ για γαρνίρισμα
– Παγάκια
Εκτέλεση
1. Προσθέτουμε παγάκια σε ποτήρι για κοκτέιλ
2. Προσθέτουμε γρεναδίνη και χυμό λάιμ κι έπειτα συμπληρώνουμε με τζιτζιμπίρα και γαρνίρουμε με κερασάκια και φέτα λάιμ.
Διαβάστε επίσης: Ένα από τα πιο πολύπλοκα κοκτέιλ στον κόσμο