Τον χειμώνα οι περισσότεροι από εμάς επιλέγουμε να πιούμε ένα “σκληρό” ποτό μετά τη δουλειά ή το σαββατοκύριακο όταν βγαίνουμε με φίλους, όπως το ουίσκι, αυτή την σεζόν ωστόσο, ένα δροσιστικό κοκτέιλ είναι η ιδανική επιλογή.
Ενώ υπάρχουν αμέτρητα κοκτέιλς για να επιλέξει κανείς, από κλασικά έως διάσημες παραλλαγές τους, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα Negroni, το οποίο περιέχει μόνο τρία συστατικά και είναι ιδανικό για πριν ή μετά το δείπνο.
Πρόκειται για ένα σαγηνευτικό κόκκινο κοκτέιλ, το οποίο πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1919, στο Caffè Casoni της Φλωρεντίας. Το ποτό λέγεται ότι γεννήθηκε από ένα αίτημα του Κόμη Camillo Negroni, ο οποίος ζήτησε από τον τότε μπάρμαν Fosco Scarselli, να του φτιάξει ένα κοκτέιλ Americano (Campari, γλυκό βερμούτ και σόδα) αντικαθιστώντας τη σόδα με τζιν. Ο Scarselli με την σειρά του, για να του δώσει μια νέα ταυτότητα, έβαλε στο ποτό μια γαρνιτούρα πορτοκαλιού, αντί λεμονιού.
Από τότε, το κοκτέιλ έγινε διάσημο, σε σημείο που υπάρχει πλέον μια εβδομάδα αφιερωμένη σε αυτό. Δείτε πως μπορείτε να το φτιάξετε παρακάτω.
Negroni
Συστατικά
30 ml τζιν
30 ml Campari
30 ml γλυκό κόκκινο βερμούτ
Διαδικασία
Ανακατεύετε όλα τα συστατικά σε ένα σέικερ με πάγο και σουρώνετε σε παγωμένο ποτήρι με μία φέτα πορτοκάλι.
Διαβάστε επίσης: Δες πως να φτιάξεις το αγαπημένο κοκτέιλ του Έρνεστ Χέμινγουεϊ