Πέντε από τις καλύτερες καντίνες στον πλανήτη!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το street food αποτελεί έναν από τους πιο αυθεντικούς τρόπους για να γνωρίσει κανείς την κουλτούρα και τις γεύσεις κάθε τόπου. Κάθε γωνιά του κόσμου έχει τις δικές της καντίνες, οι οποίες προσφέρουν απίθανες γαστρονομικές εμπειρίες και μπορούν να συναγωνιστούν επάξια ακόμα και τα πιο εκλεπτυσμένα εστιατόρια.

Από την Ασία μέχρι την Αμερική και την Ευρώπη, υπάρχουν καντίνες που έχουν βραβευτεί και αναγνωριστεί παγκοσμίως για την ποιότητα και τη δημιουργικότητά τους. Σε αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψουμε τις καλύτερες καντίνες φαγητού στον κόσμο, τις περιοχές που βρίσκονται, καθώς και τα βραβεία που έχουν κερδίσει για την αριστεία τους στη γαστρονομία.

Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle (Σιγκαπούρη)

Η καντίνα αυτή έγινε διάσημη όταν το 2016 κέρδισε ένα αστέρι Michelin – η πρώτη street food καντίνα που κατάφερε κάτι τέτοιο. Βρίσκεται στην Chinatown της Σιγκαπούρης και σερβίρει εξαιρετικό κοτόπουλο σόγιας με ρύζι και noodles σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα λίγα δολάρια. Παρά την απλότητα των υλικών, η δεξιοτεχνία του σεφ Chan Hon Meng έχει αναγνωριστεί διεθνώς.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NOMNINJAS | IRIS (@nomninjas)

La Guerrerense (Ενσενάδα, Μεξικό)

Αυτή η ταπεινή καντίνα στην ακτή του Ειρηνικού σερβίρει μερικά από τα καλύτερα θαλασσινά τάκος στον κόσμο. Η La Guerrerense έχει βραβευτεί από το “Latin America’s 50 Best Restaurants” και έχει τραβήξει την προσοχή ανθρώπων από όλο τον κόσμο. Η ιδιοκτήτριά της, Doña Sabina, είναι γνωστή για τη δημιουργικότητα και τη φρεσκάδα των πιάτων της.

Bánh Mì Huỳnh Hoa (Χο Τσι Μινχ, Βιετνάμ)

Αυτή η καντίνα είναι γνωστή για το διάσημο βιετναμέζικο σάντουιτς, το bánh mì. Το Huỳnh Hoa φτιάχνει ένα από τα καλύτερα bánh mì στον κόσμο, συνδυάζοντας φρέσκα υλικά με χοιρινό κρέας, καρότα τουρσί, αγγούρι και πικάντικη σάλτσα. Η καντίνα αυτή έχει κερδίσει βραβεία τόσο για τη γεύση όσο και για την αυθεντικότητα του πιάτου.

Joe’s Kansas City Bar-B-Que (Κάνσας Σίτι, ΗΠΑ)

Το μπάρμπεκιου στις ΗΠΑ είναι μια τέχνη, και το Joe’s Kansas City Bar-B-Que έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους αυτής της παράδοσης. Η καντίνα τους, που ξεκίνησε μέσα από ένα παλιό βενζινάδικο, έχει κερδίσει πολυάριθμα βραβεία για τα εξαιρετικά καπνιστά κρέατα και τα πιάτα με μπάρμπεκιου. Οι πελάτες περιμένουν με τις ώρες για να δοκιμάσουν τα φημισμένα σάντουιτς με μπριζόλα και τις πατάτες γεμάτες καπνιστό χοιρινό.

Shawarma Guys (Σαν Ντιέγκο, ΗΠΑ)

Η καντίνα Shawarma Guys είναι τοποθετημένη στην γειτονιά South Park του Σαν Ντιέγκο, δίπλα σε μια κάβα, και προσφέρει ένα αυθεντικό μεσογειακό μενού από τοπικά υλικά, με τα πιάτα της να έχουν αρκετά λογικές τιμές.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Shawarma Guys (@shawarmaguys_)

Βραβεία και διεθνής αναγνώριση

Οι καντίνες που αναφέρθηκαν παραπάνω δεν είναι απλώς διάσημες για τις γεύσεις τους. Πολλές από αυτές έχουν κερδίσει βραβεία από έγκυρους γαστρονομικούς οργανισμούς, όπως τον οδηγό Michelin και τα “World Street Food Awards”. Αυτά τα βραβεία αναγνωρίζουν την ποιότητα, την αυθεντικότητα και τη δημιουργικότητα των πιάτων, επιβεβαιώνοντας ότι το street food μπορεί να είναι εξίσου γευστικό και αξιόλογο όσο ένα πολυτελές γεύμα σε ένα εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας.


Διαβάστε επίσης: Spaghetti allo Scoglio: Η ιστορία και η συνταγή της διάσημης μακαρονάδας με θαλασσινά

Share.

Comments are closed.