Όταν ο καφές γίνεται εμμονή και κοστίζει 29 δολάρια το φλυτζάνι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ποτέ μην υποτιμάτε την ικανότητα της ανθρωπότητας να κάνει το οτιδήποτε ένα εξειδικευμένο επάγγελμα. Με κόστος 29 δολάρια ανά φλιτζάνι, το Sey Coffee στο Μπρούκλιν σερβίρει έναν από τους πιο ακριβούς καφέδες που μπορείτε να βρείτε.

Το The New Yorker μπήκε μέσα στον άκρως επιμελημένο κόσμο του καφέ υψηλής τεχνολογίας, για να μάθει με ακρίβεια πώς αυτή η πρόσφατα ανεπτυγμένη τάση είναι διαφορετική από τις προηγούμενες επαναλήψεις της. Μίλησαν με τους ιδιοκτήτες του καταστήματος και άλλους ειδήμονες, για την νέα κουλτούρα γύρω απο το καφέ και την τάση να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο διαφορετικό ψησίμο, τις διαφορετικές θερμοκρασίες του νερού, τις διαφορετικές τεχνικές βρασμού, τους διαφορετικούς ρυθμούς ανάδευσης και την διαφορετική οξύτητα, αναδεικνύοντας τις λεπτότερες, γευστικές νότες από κάθε ποικιλία κόκκων καφε.

Σε αυτήν την ακμάζουσα βιομηχανία, δημιούργησαν στενές σχέσεις με τους αγρότες που παράγουν τους κόκκους καφέ και εκπαιδεύουν τους πελάτες τους γιατί και πώς να κάνουν τα καλύτερα παρασκευάσματα. Από ένα φλυτζάνι καφέ με 29 δολάρια στους διαγωνισμούς παρασκευής, ψησίματος και γεύσης, θα μπορούσατε να το ονομάσετε και εμμονή.

Share.

Comments are closed.