Όλα όσα δεν γνωρίζατε για το απόλυτο καλοκαιρινό κοκτέιλ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Aperol Spritz, το οποίο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά κοκτέιλ, έχει μια πλούσια ιστορία που ξεκινά από την Ιταλία και επεκτείνεται σε όλο τον κόσμο. Ας δούμε την πορεία του από τη δημιουργία του μέχρι την παγκόσμια του αναγνώριση.

Η Αρχή του Aperol

Το Aperol δημιουργήθηκε το 1919 από τους Luigi και Silvio Barbieri, οι οποίοι ανέλαβαν την οικογενειακή επιχείρηση λικέρ στην πόλη Padua της Ιταλίας. Μετά από επτά χρόνια πειραματισμών και ανάπτυξης, παρουσίασαν το Aperol στη Διεθνή Έκθεση της Πάδουα. Το όνομα “Aperol” προέρχεται από τη γαλλική λέξη “apéro,” που αναφέρεται στο απεριτίφ, ένα ποτό που καταναλώνεται πριν από το γεύμα για να ανοίξει την όρεξη.

Η Σύνθεση του Aperol

Η συνταγή του Aperol παραμένει σχεδόν αμετάβλητη από την αρχική της δημιουργία και είναι μυστική. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι περιλαμβάνει πικρά και γλυκά πορτοκάλια, ραβέντι, βότανα και ρίζες, που του δίνουν τον χαρακτηριστικό του πορτοκαλί χρώμα και την ισορροπημένη γεύση.

Το Spritz: Από την Αυστροουγγαρία στην Ιταλία

Η ιστορία του Spritz έχει τις ρίζες της στην Αυστροουγγαρική Αυτοκρατορία του 19ου αιώνα. Οι αυστριακοί στρατιώτες που βρέθηκαν στις περιοχές του Βένετο και της Λομβαρδίας της Ιταλίας, άρχισαν να αναμιγνύουν τοπικά κρασιά με ανθρακούχο νερό για να μειώσουν την ένταση του αλκοόλ. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα προς το σημερινό Spritz.

Η Ένωση του Aperol και του Spritz

Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το Aperol άρχισε να χρησιμοποιείται ως βασικό συστατικό για το Spritz. Η αναλογία και η σύνθεση του Aperol Spritz όπως το ξέρουμε σήμερα – με Prosecco, Aperol και σόδα – καθιερώθηκε στις δεκαετίες του 1950 και του 1960 στη βόρεια Ιταλία. Αυτή η παραλλαγή έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής λόγω της ευκολίας παρασκευής και της δροσιστικής του γεύσης.

Η Παγκόσμια Εξάπλωση

Στη δεκαετία του 2000, το Aperol Spritz γνώρισε μια αναγέννηση, εν μέρει λόγω των στρατηγικών marketing και των εκστρατειών που προωθήθηκαν από την εταιρεία Campari, η οποία εξαγόρασε το Aperol το 2003. Με τις προωθητικές ενέργειες, τα ταξίδια και τις διεθνείς εκθέσεις, το Aperol Spritz έγινε γνωστό πέρα από τα ιταλικά σύνορα, κατακτώντας τις καρδιές των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο.

Η Σημερινή Εποχή

Σήμερα, το Aperol Spritz είναι ένα από τα πιο εμβληματικά κοκτέιλ, ιδανικό για καλοκαιρινές στιγμές. Το κοκτέιλ αυτό συμβολίζει τη χαρά της ζωής.


Διαβάστε επίσης: French 75: Το κοκτέιλ που “γεννήθηκε” τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Share.

Comments are closed.