Ο ωρολογοποιός F.P. Journe μόλις άνοιξε ένα εξαιρετικό εστιατόριο στη Γενεύη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο διάσημος ανεξάρτητος ωρολογοποιός François-Paul Journe, ιδρυτής της ομώνυμης μάρκας πολυτελών ρολογιών F.P. Journe, άνοιξε ένα νέο εστιατόριο στη Γενεύη που ενσαρκώνει τέλεια την ιστορία της πόλης της ωρολογοποιίας και την αγάπη για τα γκουρμέ πιάτα.

Το εστιατόριο, το οποίο θα έχει αρκετά στοιχεία ωρολογοποιίας στη διακόσμηση και στο μενού του, έγινε σε συνεργασία με τον Dominique Gauthier, τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ που τις τελευταίες τρεις δεκαετίες ηγείτο του Chat-Botté, ενός εστιατορίου στο ξενοδοχείο Beau-Rivage στη Γενεύη.

Το “F.P.Journe Le Restaurant” βρίσκεται στον διάσημο δρόμο Rue du Rhone, όπου οι Patek Philippe, Jaeger-LeCoultre, Omega, Bulgari και άλλοι πολυτελείς οίκοι ωρολογοποιίας διατηρούν γραφεία ή εμβληματικές μπουτίκ. Το εστιατόριο καταλαμβάνει μια ιστορική εγκατάσταση που στο παρελθόν στέγαζε την διάσημη μπρασερί “La Bavaria”, η οποία ήταν το στέκι αρχηγών κρατών που ήταν μέλη της Κοινωνίας των Εθνών.

Αν και η άνοιξε “La Bavaria” άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της το 1912, το 1942 μετατράπηκε σε μπρασερί και διακοσμήθηκε με επένδυση από ξύλο βελανιδιάς και μεγάλους καθρέφτες – μια διακόσμηση που παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανέπαφη σήμερα, παρά την ανακαίνιση των τεσσάρων ετών που υπέστη για να ξαναγεννηθεί ως “F.P. Journe Le Restaurant”.

Το νέο εστιατόριο έχει ισχυρή ωρολογιακή ταυτότητα, καθώς αστρονομικό ρολόι του 17ου αιώνα με την υπογραφή “Giovanni Brugell Venetia” βρίσκεται στο κέντρο του, τα τραπέζια του έχουν πάρει το όνομά τους από τους διάσημους ωρολογοποιούς, συμπεριλαμβανομένων των Jost Bürgi και Christiaan Huygens, και τα μαχαιροπίρουνα είναι διακοσμημένα με εξαρτήματα ωρολογοποιίας. Επιπλέον, τρία μενού γευσιγνωσίας έχουν πάρει το όνομά τους από εμβληματικά μοντέλα F. P. Journe.

Η κουζίνα του Gauthier ορίζεται ως μεσογειακή, με εκρήξεις μπαχαρικών και εσπεριδοειδών που θυμίζουν τα ταξίδια του στην Ταϊλάνδη, φέρνοντας νέες αποχρώσεις στους κλασικούς κώδικες της μαγειρικής τέχνης. Με τα χρόνια, έχει αναπτύξει σχέσεις με τους καλύτερους τοπικούς παραγωγούς, στρέφοντας τα φώτα της δημοσιότητας σε εξαιρετικά τρόφιμα από την περιοχή.

Είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει το νέο στέκι για όσους επισκέπτονται την δημοφιλή έκθεση Watches and Wonders.

Επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο του εστιατορίου για να δείτε το πλήρες μενού, να κάνετε κράτηση ή να μάθετε περισσότερα για την ιστορία του κτιρίου που στεγάζεται.


Διαβάστε επίσης: Τίποτα δεν μπορεί να δυσφημίσει ένα single malt όσο μια ασήμαντη κούπα

Share.

Comments are closed.