Ο Μπράιαν Κράνστον ή αλλιώς ο Γουόλτερ Γουάιτ, ο ευφυής χημικός της δραματικής σειράς “Breaking Bad” που όλοι αγαπήσαμε, δημιούργησε ένα πρωτότυπο κοκτέιλ και αποκάλυψε τον λόγο που φέρει το όνομα του.

Ο βραβευμένος με Emmy ηθοποιός, ο οποίος είναι συνιδρυτής του αυθεντικού μεξικάνικου Μεσκάλ “Dos Hombres” που λάνσαρε με τον “συνεργάτη του στο έγκλημα” Άαρον Πολ πριν μερικά χρόνια, βρέθηκε στο Carousel Bar του ξενοδοχείου Monteleone στην Νέα Ορλεάνη, για να δημιουργήσει το αγαπημένο το κοκτέιλ που φέρει την ονομασία The Cranstonian.

Σύμφωνα με τον ηθοποιό, ο Άαρον Πολ συνέχεια τον πειράζει που ονόμασε το κοκτέιλ Cranstonian, λέγοντας του πως είναι πολύ εγωιστικό, με τον ίδιο να δικαιολογείται και να λέει πως το ονόμασε έτσι είναι επειδή περιέχει χυμό Κράνμπερι, αν και στην συνέχεια παραδέχτηκε πως έχει να κάνει και με το επίθετο του.

Dos Hombres

Τώρα όσον αφορά το “The Cranstonian”, είναι ένα εύκολο στην παρασκευή κοκτέιλ για το οποίο θα χρειαστείτε τα κάτωθι:

  • 1 μεζούρα Dos Hombres μεσκάλ
  • 1 μεζούρα χυμό κράνμπερι
  • 1/2 μεζούρα Aperol
  • 1/2 μεζούρα φρεσκοστυμμένο χυμό από λάιμ
  • αλάτι για το χείλος του ποτηριού

Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ με πάγο και ανακινείτε καλά μέχρι να νιώσετε ότι έχει παγώσει καλά το ποτό σας. Στην συνέχεια παίρνετε ένα χαμηλό ποτήρι και περνάτε μια σφήνα λάιμ γύρω από το χείλος του ποτηριού για να κολλήσει πάνω σε αυτό εύκολα το αλάτι. Στην συνέχεια το χείλος του ποτηριού πάνω σε ένα πιατάκι με αλάτι – από την εξωτερική πλευρά πάντα. Τέλος, γεμίζουμε με πάγο το ποτήρι, σουρώνουμε το περιεχόμενο του σέικερ, γαρνίρουμε με μία σφήνα λάιμ και απολαμβάνουμε!

Tip: Μπορείτε να βάλετε και λίγη σκόνη τσίλι στο στόμιο.

Δείτε αναλυτικά την διαδικασία από τον ίδιο τον Μπράιαν Κράνστον στο παρακάτω βίντεο. Enjoy!


Διαβάστε επίσης: Αυτό ήταν το αγαπημένο ποτό της Βασίλισσας Ελισάβετ