Μερικές φορές, τα καλύτερα πράγματα στη ζωή βρίσκονται ακριβώς κάτω από τη μύτη μας!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τα περισσότερα εστιατόρια με αστέρι Michelin που γνωρίζουμε διαθέτουν λευκά τραπεζομάντιλα, εξυπηρέτηση υψηλής ποιότητας, σχετικά υψηλές τιμές κ.τ.λ, ωστόσο, ο γαλλικός οδηγός γαστρονομίας χάρισε πρόσφατα ένα από τα πολυπόθητα αστέρια του στο El Califa de León, ένα λιτό εστιατόριο που σερβίρει τάκο στη συνοικία Σαν Ραφαέλ στην Πόλη του Μεξικού.

Το El Califa de León, το οποίο είναι η πρώτη βραβευμένη με αστέρι Michelin taqueria στον κόσμο, πλέον μπορεί να καυχιέται πως είναι ένα από τα 18 εστιατόρια του Μεξικού που έχει το πολυπόθητο αστέρι. Όπως ήταν αναμενόμενο, η βράβευση αυτή προσέλκυσε πλήθος κόσμου, με αποτέλεσμα τεράστιες ουρές ανθρώπων που περιμένουν αρκετές ώρες για να απολαύσουν τα τάκο του.

“Δεν υπάρχει ούτε μία στιγμή ησυχίας μετά το αστέρι” δήλωσε στους Los Angeles Times η Isabel Carolina González, η οποία εργάζεται στο El Califa de León για περισσότερα από 20 χρόνια.

© Getty Images / Ideal Image

Το El Califa de León άνοιξε το 1956 και είναι εδώ και χρόνια πολύ δημοφιλές στους ανθρώπους της εργατικής γειτονιάς του Σαν Ραφαέλ. Καταλαμβάνει λίγο περισσότερα από 9 τετραγωνικά μέτρα και σερβίρει τέσσερις ποικιλίες τάκο: Το βραβευμένο με αστέρι Michelin γκαονέρα (με μοσχαρίσιο φιλέτο), το μπίστεκ (με μοσχαρίσια μπριζόλα), το τσουλέτα (με ψιλοκομμένο χοιρινό) και το κοστίγια (με χοιρινά παϊδάκια).

Ένα τάκο κοστίζει από 3,5 έως 5 δολάρια, το οποίο σερβίρεται σε πλαστικά πιάτα και μπορεί να συνοδευτεί από κάποιο αναψυκτικό. Οι επισκέπτες τρώνε το τάκο τους όρθιοι στους πάγκους, δεδομένου ότι το μικρό εστιατόριο δεν διαθέτει καθίσματα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο οδηγός απονέμει αστέρι σε ένα street-food εστιατόριο. Το φθηνότερο γεύμα με αστέρι Michelin βρέθηκε κάποτε σε έναν πάγκο μικροπωλητών στη Σιγκαπούρη (έχασε το αστέρι του το 2021), ενώ ένα μαγαζί στη Μπανγκόκ τιμήθηκε με τον ίδιο τρόπο, αλλά η σεφ πίσω από το εστιατόριο ενοχλήθηκε τόσο πολύ με όλους τους ανθρώπους που εμφανίστηκαν για να φάνε το φαγητό της, που είπε ότι θα ήθελε να μπορούσε να το επιστρέψει επί τόπου.

Πλέον, όλο και περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν για το αστέρι Michelin του μικρού εστιατορίου και προγραμματίζουν το ταξίδι τους για να το επισκεφτούν, κάτι που ίσως οδηγήσει τον ιδιοκτήτη να ανοίξει ένα παράρτημα, αναφέρουν οι Times.

“Αυτό είναι ένα βραβείο για το Μεξικό”, είπε ο σεφ Arturo Rivera Martínez στους Times. “Υπάρχουν πολλά ωραία εστιατόρια στο Μεξικό, αλλά το να κερδίσει αυτό το αστέρι μία taqueria είναι κάτι το ξεχωριστό”, πρόσθεσε.


Διαβάστε επίσης: 8 σειρές για σένα που έχεις εμμονή με το “The Bear”

Share.

Comments are closed.