Υπάρχουν στιγμές που το φθινόπωρο δεν είναι απλώς μια εποχή, αλλά μια αίσθηση: ο αέρας μυρίζει καμένο ξύλο, οι δρόμοι είναι γεμάτοι κιτρινοκόκκινα φύλλα και ο ήλιος αρχίζει να δύει νωρίτερα. Σε αυτή την εποχή ανήκει και το Maple-Bourbon Smash, ένα κοκτέιλ που ενσαρκώνει την άνεση και τη γοητεία του φθινοπώρου μέσα σε ένα ποτήρι.

Πρόκειται για μια μοντέρνα παραλλαγή του κλασικού Old Fashioned, με τον πλούτο του bourbon να αγκαλιάζεται από τη γλυκύτητα του σιροπιού σφενδάμου και να ξυπνάει με την οξύτητα του φρέσκου λεμονιού. Κάθε γουλιά μοιάζει σαν να περπατάς σε μονοπάτι δάσους, ανάμεσα σε καστανιές και μήλα που περιμένουν να μαζευτούν.

Υλικά
  • 60 ml Bourbon
  • 20 ml σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
  • 20 ml φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 30 ml μηλίτης (apple cider) – προαιρετικά, αλλά προσθέτει φθινοπωρινό χαρακτήρα
  • 2–3 φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • Παγάκια

Για γαρνιτούρα:

Ένα κλαδάκι δυόσμου ή μια φέτα λεμονιού ή μήλου

Οδηγίες παρασκευής

Σε ένα σέικερ ρίξε τα φύλλα δυόσμου και πίεσε τα ελαφρά με το muddler ώστε να απελευθερώσουν το άρωμα τους.

Πρόσθεσε το bourbon, το σιρόπι σφενδάμου, τον χυμό λεμονιού και τον μηλίτη.

Γέμισε με πάγο και χτύπησε δυνατά για 10–15 δευτερόλεπτα.

Σούρωσε το μείγμα σε ένα χαμηλό ποτήρι γεμάτο φρέσκο πάγο.

Γάρνιρε με δυόσμο ή μια λεπτή φέτα μήλου.


Διαβάστε επίσης: Τα κοκτέιλ που θα μας κρατήσουν συντροφιά μέχρι τον χειμώνα