Μακαρονάδα με θαλασσινά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο το καλοκαίρι, από μια μακαρονάδα με θαλασσινά. Είναι το πρώτο πράγμα που συνήθως σκεφτόμαστε να παραγγείλουμε στις διακοπές μας και όχι άδικα!

Μπορεί να ακούγεται λίγο μπελαλίδικη για να την φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι, ωστόσο είναι η ιδανική επιλογή αν θέλετε να ενθουσιάσετε την κοπέλα σας ή τους καλεσμένους σας.

Υλικά
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο σπασμένες
  • 880 γραμ. φρέσκα μύδια καθαρισμένα και πλυμένα
  • 2 καλαμάρια κομμένα σε φέτες
  • 300 γραμ. φρέσκες γαρίδες
  • 1/3 φλ. ούζο
  • 3 ντομάτες ώριμες χωρίς σπόρους ψιλοκομμένες
  • 500 γραμ. σπαγγέτι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2-3 αποξηραμένες καυτερές πιπερίτσες
Διαδικασία

Για τη μακαρονάδα με θαλασσινά, πρώτα καθαρίζουμε τα μύδια, τραβώντας το μουστάκι τους προς αντίθετη φορά και τρίβουμε το κέλυφος με καθαρό σφουγγάρι ή βουρτσάκι. Τα πλένουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και κρατώντας τα κεφάλια ενωμένα με το σώμα.
Κόβουμε σε φέτες το καλαμάρι.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία.

Για τη σάλτσα

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σπασμένα σκόρδα σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και το καλαμάρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να αλλάξουν χρώμα. Σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το ούζο.

Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις γαρίδες και το καλαμάρι σε πιάτο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μύδια. Σκεπάζουμε και βάζουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια και να βγάλουν τα ζουμάκια τους. Κουνάμε μια δυο φορές το τηγάνι για να ανοίξουν πιο εύκολα. Όσα δεν ανοίξουν, αφού τα ανακατέψουμε τα αφαιρούμε και τα πετάμε. Ρίχνουμε ξανά τις γαρίδες και το καλαμάρι.

Με τσιμπίδα ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στη σάλτσα θαλασσινών. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά.

Δεν αλατίζουμε αν δεν δοκιμάσουμε πρώτα. Τα φρέσκα μύδια είναι πολύ νόστιμα και συνήθως δεν προσθέτουμε αλάτι στο μαγείρεμα.

Στο τέλος πασπαλίζουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε, και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.

Share.

Comments are closed.