To σάκε χρονολογείται περίπου στο 300 μ.Χ., αν και η διαδικασία απόσταξης αλκοόλ από ρύζι ήταν γνωστή στη Κίνα για αρκετά χρόνια. Θεωρούνταν το ποτό των ευγενών, των αυτοκρατόρων και των Σαμουράι, ενώ είχε κεντρική θέση στις τελετουργίες του Σίντο, της παλαιότερης ιαπωνικής θρησκείας. Σήμερα καταναλώνεται από όλες τις κοινωνικές τάξεις και έχει χάσει τον επίσημο χαρακτήρα του.
Λαμβάνοντας το όνομα της από τον ιαπωνικό όρο για τους sake brewmasters, η Toji φέρει πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας και επιλέγει μόνο τα καλύτερα συστατικά. Το σάκε της παρασκευάζεται στο νομό Νιιγκάτα, μια περιοχή της Ιαπωνίας που είναι συνώνυμη με την υψηλής ποιότητας σάκε. Τα παρθένα νερά της οροσειράς Asahi, σε συνδυασμό με το premium ρύζι, συνδυάζονται σε τέλεια αρμονία για να δημιουργήσουν ένα καλά ισορροπημένο σάκε που μπορείτε να το απολαύσετε ως κρασί με απλή ψύξη ή στο επόμενο κοκτέιλ σας.
Εμφιαλώνονται σε μια μινιμαλιστική ασπρόμαυρη συσκευασία και έχει 15% ABV.
Μπορείτε να παραγγείλετε το Toji Sake εδώ.
Διαβάστε επίσης: 5+1 λάθη που κάνετε συνήθως με μια σαμπάνια