Κάστανο: Η απόλυτη συνταγή για γκουρμέ απόλαυση στο πιάτο!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το κάστανο, με τη ζεστή και βελούδινη υφή του, είναι το απόλυτο συστατικό για μια γκουρμέ γεύση που ταιριάζει ιδανικά στις ψυχρές ημέρες του φθινοπώρου και του χειμώνα. Εδώ, σας προτείνουμε ένα μοναδικό ριζότο με κάστανα και θυμάρι, που θα εντυπωσιάσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Απολαύστε το ως κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό και εντυπωσιάστε!

Υλικά (για 4 άτομα):

1 κούπα κάστανα (ψημένα και καθαρισμένα)

1 ½ κούπα ρύζι για ριζότο (π.χ. Arborio)

1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)

4 κούπες ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών (ζεστός)

1/2 κούπα λευκό κρασί

2 κ.σ. βούτυρο

1/4 κούπα παρμεζάνα τριμμένη

2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι (ή 1 κ.σ. ξερό θυμάρι)

Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση:

1. Ετοιμασία των κάστανων: Αν τα κάστανα είναι φρέσκα, χαράξτε τα και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά. Αφαιρέστε το κέλυφος και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια.

2. Σοτάρισμα του κρεμμυδιού: Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, προσθέστε 1 κουταλιά βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο, περίπου 3-4 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε για ακόμη 1 λεπτό.

3. Προσθήκη ρυζιού: Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε για 1-2 λεπτά, ώστε να καλυφθεί με το βούτυρο και να αρχίσει να γίνεται διάφανο.

4. Σβήσιμο με κρασί: Ρίξτε το λευκό κρασί και ανακατέψτε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

5. Προσθήκη ζωμού: Ρίξτε 1/2 κούπα ζεστό ζωμό και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί. Συνεχίστε προσθέτοντας σταδιακά τον υπόλοιπο ζωμό, κάθε φορά που απορροφάται, για περίπου 18-20 λεπτά μέχρι το ρύζι να γίνει κρεμώδες αλλά να κρατάει ελαφρώς στο δόντι (αλ ντέντε).

6. Προσθήκη κάστανων και θυμάρι: Μόλις το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέστε τα κομμένα κάστανα και το θυμάρι. Αφήστε να σιγοβράσουν για 3-4 λεπτά ώστε να δέσουν τα αρώματα.

7. Ολοκλήρωση: Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα, και ανακατέψτε απαλά.

8. Σερβίρισμα: Γαρνίρετε με λίγα φρέσκα φύλλα θυμαριού ή τριμμένο πιπέρι για έξτρα άρωμα και γεύση.


Διαβάστε επίσης: Μερικά από τα καλύτερα πιάτα με θαλασσινά

Share.

Comments are closed.