Όταν η Guinness ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ανοίξει ένα ζυθοποιείο έξω από τη Βαλτιμόρη – η πρώτη επίσκεψη της μάρκας στην αμερικάνικη παραγωγή για πάνω από έξι δεκαετίες – ένα από τα μεγάλα ερωτήματα ήταν τι ακριβώς σχεδίαζε η θρυλική ιρλανδική εταιρεία μπύρας να κάνει εκεί. Ο νέος χώρος, ο οποίος ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Ιανουάριο, δεν θα χρησιμεύσει μόνο ως παραγωγική μονάδα, αλλά και ως εμπειρία Guinness για τους λάτρεις της μπύρας σε αυτή την πλευρά του Ατλαντικού. Το φετινό Μεγάλο Αμερικανικό Φεστιβάλ Μπύρας, περιελάμβανε επιδείξεις προϊόντων όπως η Guinness IPA, η Guinness Coffee Stout και η Guinness Cascara Tripel.

Ένα πράγμα που η ζυθοποιία της Βαλτιμόρη σίγουρα δεν θα κάνει, ωστόσο, είναι η ναυαρχίδα stout μπύρα της Guinness, αλλά προτιμάει να μπορεί να συνεχίσει να λέει ότι όλες οι Guinness Draft Stout που σερβίρονται στους αμερικανούς γίνονται στην Ιρλανδία. Εντούτοις, προφανώς αυτό δεν σημαίνει ότι η εγκατάσταση δεν θα βρει άλλους τρόπους για να συνεργαστεί με τους ιρλανδούς ζυθοποιούς της Guinness. Την περασμένη εβδομάδα, στο Twitter, η Guinness US ανακοίνωσε τα σχέδια της να κυκλοφορήσει μια νέα εκδοχή stout, την Guinness Antwerpen Stout, που παράγεται στο Δουβλίνο, αλλά παλαιώνεται σε Bulleit Bourbon Barrels στις ΗΠΑ.

“Σε συνεργασία με τους φίλους μας στο #Bulleit,σας παρουσιάζουμε την Guinness Stout Aged σε Bulleit Bourbon Barrels, που παρασκευάζεται στο Δουβλίνο και παλαιώνεται στο #GuinnessBreweryUS”, έγραψε η μάρκα. “Έρχεται σύντομα, με αυτή την περιορισμένη κυκλοφορία να είναι η πρώτη παλαιωμένη σε βαρέλια μπύρα που βγαίνει από το ζυθοποιείο μας στο Μέριλαντ!”