Γαστρονομική χλιδή: Μερικά από τα πιο ακριβά εστιατόρια στον πλανήτη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε μια εποχή όπου η γαστρονομία έχει μετατραπεί από απλή ανάγκη σε εκλεπτυσμένη τέχνη, το φαγητό μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω από μια καθημερινή απόλαυση. Υπάρχουν μερικά εστιατόρια στον κόσμο που έχουν ανεβάσει τον πήχη τόσο ψηλά, που η γευστική εμπειρία που προσφέρουν κοστίζει μία μικρή περιουσία. Αυτά τα εστιατόρια δεν απευθύνονται σε όσους απλά πεινούν, αλλά σε εκείνους που αναζητούν μια μοναδική εμπειρία, γεμάτη πολυτέλεια, και είναι πρόθυμοι να πληρώσουν όσο όσο.

Αν αναρωτιέστε πού θα βρείτε τα πιο ακριβά εστιατόρια στον πλανήτη, αλλά και τι ακριβώς τα κάνει τόσο ξεχωριστά, ετοιμαστείτε για μια βόλτα στον κόσμο της απόλυτης γαστρονομικής χλιδής. Από τοπία που κόβουν την ανάσα, μέχρι σεφ που μετατρέπουν τα πιάτα τους σε πραγματικά έργα τέχνης, αυτά τα εστιατόρια υπόσχονται μια εμπειρία που ξεπερνά κάθε φαντασία.

Sublimotion, Ίμπιζα, Ισπανία

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sublimotion Ibiza (@sublimotionibiza)

Το Sublimotion είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό εστιατόριο – είναι μια διαδραστική εμπειρία που συνδυάζει γεύση, θέαμα και τεχνολογία. Βρίσκεται στο πολυτελές ξενοδοχείο Hard Rock Hotel Ibiza και είναι το δημιούργημα του γνωστού σεφ Paco Roncero. Το εστιατόριο προσφέρει ένα μενού 20 πιάτων με κόστος περίπου 2.000 ευρώ ανά άτομο. Το φαγητό συνδυάζεται με προβολές και ειδικά εφέ, δημιουργώντας ένα μοναδικό πολυαισθητηριακό περιβάλλον που ταξιδεύει τους καλεσμένους σε διαφορετικές εποχές και τόπους.

Kitcho, Κιότο, Ιαπωνία

Στο Kitcho, η παραδοσιακή ιαπωνική κουζίνα (kaiseki) φτάνει στο απόγειο της. Βρίσκεται στο Κιότο, και είναι ένα από τα πιο φημισμένα εστιατόρια στον κόσμο, έχοντας κερδίσει τρία αστέρια Michelin. Το δείπνο εδώ μπορεί να κοστίσει από 500 έως και 1.000 ευρώ ανά άτομο, ανάλογα με το μενού. Κάθε πιάτο είναι προσεκτικά επιμελημένο και σερβίρεται με έναν εξαιρετικό συνδυασμό γεύσεων, υφών και αρωμάτων, με έμφαση στην εποχικότητα και την τέχνη της παρουσίασης.

Masa, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bar Masa (@barmasanyc)

Το Masa, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της Νέας Υόρκης, προσφέρει μια εμπειρία υψηλής ιαπωνικής κουζίνας που είναι θρυλική. Ο σεφ Masa Takayama επιμελείται ένα μενού που αλλάζει καθημερινά ανάλογα με τα πιο φρέσκα και ποιοτικά υλικά που βρίσκονται στην αγορά. Το δείπνο κοστίζει περίπου 600 δολάρια ανά άτομο, χωρίς να περιλαμβάνονται τα ποτά και τα φιλοδωρήματα. Το εστιατόριο δεν προσφέρει μενού – η κάθε γευστική εμπειρία είναι μοναδική, βασισμένη στα εκλεκτά υλικά και την έμπνευση του σεφ τη συγκεκριμένη μέρα.

Ultraviolet by Paul Pairet, Σαγκάη, Κίνα

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ultraviolet by Paul Pairet (@uvbypp)

Το Ultraviolet είναι ίσως το πιο καινοτόμο εστιατόριο στον κόσμο. Ο σεφ Paul Pairet προσφέρει στους επισκέπτες μια γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει φαγητό με ειδικά εφέ, όπως ήχους, φώτα και αρώματα, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που μεταβάλλεται με κάθε πιάτο. Η τιμή για ένα γεύμα στο Ultraviolet κυμαίνεται γύρω στα 850 ευρώ ανά άτομο. Το εστιατόριο διαθέτει μόνο δέκα θέσεις, κάνοντάς το ακόμα πιο αποκλειστικό και περιζήτητο.

Le Louis XV – Alain Ducasse, Μονακό

Το εστιατόριο Le Louis XV του διάσημου σεφ Alain Ducasse βρίσκεται στο πολυτελές Hôtel de Paris στο Μονακό και είναι το απόλυτο σύμβολο γαλλικής γαστρονομικής πολυτέλειας. Το εστιατόριο έχει βραβευτεί με τρία αστέρια Michelin και προσφέρει ένα μενού εμπνευσμένο από τη μεσογειακή κουζίνα, χρησιμοποιώντας τα πιο φρέσκα και εκλεκτά υλικά. Το κόστος για ένα δείπνο μπορεί να φτάσει τα 400-600 ευρώ ανά άτομο, ανάλογα με την επιλογή κρασιών και επιδορπίων.


Διαβάστε επίσης: Σου δείχνουμε πως να φτιάξεις 4 απολαυστικά mocktails

Share.

Comments are closed.