Αν υπάρχει ένα κοκτέιλ που είναι ιδανικό για αυτά τα τεμπέλικα απογεύματα του καλοκαιριού, αυτό είναι το Garibaldi.
Πρόκειται για ένα πολύ απλό στην κατασκευή γλυκόπικρο κοκτέιλ – χρειάζονται ουσιαστικά μόλις δύο βασικά συστατικά για την παρασκευή του -, το οποίο πήρε το όνομα του στα τέλη της δεκαετίας του ’80 από τον Τζουζέπε Γκαριμπάλντι, τον ήρωα του Ιταλικού πολέμου της Ανεξαρτησίας και σημαντική φυσιογνωμία της Ιταλίας.
Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ιταλία και και σε παλιά ιταλοαμερικανικά καφέ, όπως το νεοϋορκέζικο Dante, το οποίο παρουσίασε μία εξαιρετική εκδοχή του το 2015, καθιστώντας το ένα από τα best sellers της επιχείρησης εκείνη την περίοδο.
Για την παρασκευή του θα χρειαστείτε Campari και φρέσκο χυμό πορτοκαλιού. Τονίζουμε το φρέσκο χυμό πορτοκαλιού – ιδανικά να έχετε στύψει τα πορτοκάλια την ώρα της παρασκευής -, καθώς είναι το μυστικό της επιτυχίας του κοκτέιλ.
Υλικά
1 1/2 μεζούρα Campari
4 μεζούρες φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Σε ένα highball ποτήρι βάζετε πάγο.
Ρίχνετε το Campari, τον χυμό και αναδεύετε ελαφρά.
Γαρνίρετε με μία σφήνα πορτοκαλιού.
Διαβάστε επίσης: Όλα όσα δεν γνωρίζατε για πέντε κλασικά κοκτέιλ