Πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται σε καραντίνα όλο αυτό τον καιρό και περιμένουν να λήξουν τα περιοριστικά μέτρα για τις μετακινήσεις, το έχουν ρίξει στο φαγητό και μάλιστα προσπαθούν να δημιουργήσουν μόνοι τους συνταγές από τις αγαπημένες τους αλυσίδες fast-food.

To φαγητό είναι η μόνη παρηγοριά για πολλούς ανθρώπους αυτή την στιγμή, και ειλικρινά το καταλαβαίνουμε, καθώς ακόμα και αν δεν πεινάς, αν είσαι πολλές ώρες στο σπίτι, το ανοιγοκλέισιμο του ψυγείου γίνεται συνήθεια. Πολλοί άνθρωποι μάλιστα, επειδή δεν μπορούν να επισκεφτούν κάποιο εστιατόριο ή την αγαπημένη τους αλυσίδα fast food, αποφάσισαν να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους.

Ένας εξ’ αυτών είναι ο Βρετανός Dan Fell, ο οποίος έκανε ένα tweet στο οποίο ισχυρίζεται ότι τελειοποίησε την μυστική συνταγή του τηγανητού κοτόπουλου των KFC.

Βέβαια, όπως λέει ο Dan, η προσπάθεια του δεν ξεκίνησε εν μέσω πανδημίας, αλλά εδώ και 18 μήνες. Μάλιστα αποδεικνύει ότι δεν είναι τόσο εύκολο να τελειοποιήσει κανείς την συνταγή για το διάσημο κοτόπουλο, καθώς πολλά πράγματα παίζουν μεγάλο ρόλο, όπως το μείγμα των βοτάνων που θα χρησιμοποιηθεί, η θερμοκρασία του λαδιού που θα τηγανιστεί, ακόμη και η θερμοκρασία του κοτόπουλου πριν το μαγείρεμα.

Κρίνοντας από τις φωτογραφίες που ανέβασε ο Dan στο Twiiter, φαίνεται ότι τα κατάφερε. Δεν ξέρουμε πως είναι από γεύση, ωστόσο αξίζει να δοκιμάσουμε την συνταγή του, την οποία μοιράστηκε μαζί μας. Σίγουρα το KFC δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσει την συνταγή για το διάσημο τηγανητό κοτόπουλο του, όπως έκανε πρόσφατα το ΙΚΕΑ για τα κεφτεδάκια του, οπότε θα πρέπει να συμβιβαστούμε με την συνταγη του Dan.

Συστατικά

5 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλιές της σούπας πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας αλεσμένο λευκό πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας σκόνη σκόρδου
1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας σκόνη μουστάρδας
1 κουταλιά της σούπας σκονη σέλινου (celery salt)
1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1/2 κουταλιά της σούπας θυμάρι
1/3 κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι
Ασπάδια αυγών
Γάλα
Κοτόπουλο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 80 C.
Ανακατεύουμε το αλεύρι και τα καρυκεύματα μαζί σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου – τα οποία πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου – στο μείγμα.
Φτιάχνουμε έναν χυλό από σπράδια αυγού και βουτάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Ξαναβουτάμε τα κομμάτια στο ξηρό μείγμα με τα μπαχαρικά.
Τηγανίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου για πέντε έως έξι λεπτά στους 160 C πριν τα βάλουμε στον προθερμασμένο φούρνο για να διατηρηθούν ζεστά.
Ξανατηγανίστε τα για 90 δευτερόλεπτα πριν τα σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης: Το ΙΚΕΑ μόλις αποκάλυψε την συνταγή για τα διάσημα κεφτεδάκια του!