Πολλοί πιστεύουν ότι το γκουρμέ φαγητό απαιτεί ώρες στην κουζίνα, περίπλοκα υλικά και άπειρη υπομονή. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι μπορείς να δημιουργήσεις ένα γεύμα με γκουρμέ διάθεση χωρίς να έχεις ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες. Για όσους είναι εργένηδες και αναζητούν κάτι γευστικό αλλά απλό, αυτή η συνταγή είναι το απόλυτο μυστικό.

Συνταγή: Σολομός στον φούρνο με σαλάτα ρόκας και βαλσαμικό
Υλικά

1 φιλέτο φρέσκου σολομού

2 κουταλιές ελαιόλαδο

Χυμός από μισό λεμόνι

Αλάτι και πιπέρι

1 κουταλάκι δενδρολίβανο ή θυμάρι (προαιρετικά)

1 φλιτζάνι ρόκα

1 κουταλιά βαλσαμικό ξίδι

1 κουταλάκι μέλι

Ξύσμα λεμονιού για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

1. Προετοίμασε τον σολομό: Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C. Τοποθέτησε το φιλέτο σολομού σε ένα ταψάκι, πρόσθεσε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και, αν θέλεις, λίγο δενδρολίβανο ή θυμάρι για άρωμα.

2. Ψήσιμο: Ψήσε τον σολομό στον φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να αποκτήσει μια χρυσή κρούστα.

3. Ετοίμασε τη σαλάτα: Σε ένα μπολ, πρόσθεσε τη ρόκα, το βαλσαμικό ξίδι και το μέλι, και ανακάτεψε ελαφρά.

4. Σερβίρισμα: Τοποθέτησε τον σολομό σε ένα πιάτο, πρόσθεσε τη σαλάτα στο πλάι και πασπάλισε με ξύσμα λεμονιού για φρεσκάδα και εντυπωσιακή εμφάνιση.


Διαβάστε επίσης: Ένα κοκτέιλ που αποτυπώνει το πνεύμα του φθινοπώρου με τον καλύτερο τρόπο!