Πολλοί πιστεύουν ότι το γκουρμέ φαγητό απαιτεί ώρες στην κουζίνα, περίπλοκα υλικά και άπειρη υπομονή. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι μπορείς να δημιουργήσεις ένα γεύμα με γκουρμέ διάθεση χωρίς να έχεις ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες. Για όσους είναι εργένηδες και αναζητούν κάτι γευστικό αλλά απλό, αυτή η συνταγή είναι το απόλυτο μυστικό.
Συνταγή: Σολομός στον φούρνο με σαλάτα ρόκας και βαλσαμικό
Υλικά
1 φιλέτο φρέσκου σολομού
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμός από μισό λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι δενδρολίβανο ή θυμάρι (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι ρόκα
1 κουταλιά βαλσαμικό ξίδι
1 κουταλάκι μέλι
Ξύσμα λεμονιού για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
1. Προετοίμασε τον σολομό: Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C. Τοποθέτησε το φιλέτο σολομού σε ένα ταψάκι, πρόσθεσε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και, αν θέλεις, λίγο δενδρολίβανο ή θυμάρι για άρωμα.
2. Ψήσιμο: Ψήσε τον σολομό στον φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να αποκτήσει μια χρυσή κρούστα.
3. Ετοίμασε τη σαλάτα: Σε ένα μπολ, πρόσθεσε τη ρόκα, το βαλσαμικό ξίδι και το μέλι, και ανακάτεψε ελαφρά.
4. Σερβίρισμα: Τοποθέτησε τον σολομό σε ένα πιάτο, πρόσθεσε τη σαλάτα στο πλάι και πασπάλισε με ξύσμα λεμονιού για φρεσκάδα και εντυπωσιακή εμφάνιση.
Διαβάστε επίσης: Ένα κοκτέιλ που αποτυπώνει το πνεύμα του φθινοπώρου με τον καλύτερο τρόπο!